Pinokyo Kitap Özeti (Carlo Collodi) - Ders Kitabı Cevapları

Yeni Yayınlar

Eylül 09, 2018

Pinokyo Kitap Özeti (Carlo Collodi)

Edit
 DERS KİTABI CEVAPLARINA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ! 

Pinokyo Kitap Özeti (Carlo Collodi)

Kitabın Adı: Pinokyo
Yazarı: Carlo Collodi
Sayfa Sayısı: 152
Yayın Evi: İş Bank. Kültür Yayınları
Yayın Tarihi İlk Yayın Tarihi 1881
Kitabın Türü: Kurgu-Fantazi-Çocuk Edebiyatı-Mizah-Macera
Orijinal Adı: Le Avventure Di Pinocchio
ISBN: 9789944882750
Çevirmen: Egemen Berköz
Okuyucu Puanı: Puan:8,60/10 (5 Oy kullanıldı)


Pinokyo Kitap Özeti
Kiraz Usta odun parçasını Gepetto’ya verecekti. Gepetto geldiğinde bir anda bir kavga çıktı. Gepetto Kiraz Usta’ya: “Yalancı! Püskül! Çirkin maymun! Püskül! Ve tekrar püskül dendiğini duyan Kiraz Usta bir anda Gepetto’nun üzerine atladı ve saç saça baş başa birbirlerine girdiler.

Pinokyo Kitap Özeti (Carlo Collodi)
Pinokyo Kitap Özeti (Carlo Collodi)

Evine dönen Gepetto kuklasını yapmaya başladı. Kuklayı yaptığında kuklanın konuştuğunu duyan Gepetto, kuklaya Pinokyo adını verdi. Pinokyo’yu bitirmesiyle kuklanın sokağa fırlaması bir oldu. Gepetto’nun şansına sokağın tam ortasında 2 tane jandarma çıktı ve Pinokyo’yu tuttular. Sonra Gepetto Pinokyo’yu okula başlatmaya karar verdi. Pinokyo bunu duyar duymaz evden kaçtı.

Pinokyo Gepetto’dan kaçayım derken kendisini bir anda bir dağın ortasında buldu. Bir tilki ve bir de kedi vardı koca dağda. Pinokyo onlarla tanışıp olan biteni tilki ve kediye anlattı.

Tilki: “Bak Pinokyo ben okula gideceğim diye ayağımı kırdım.” dedi.

Kedi: “Benim de gözüm kör oldu.” dedi.

Çalıların arasından bir kuş: “Yalan atıyorlar Pinokyo.” dedi. Kedi de bir hamlede kuşu yutuverdi. Sonra bu kukla tilkinin ve kedinin aklına uyup çok değişik yerlere gitti. Pinokyo nefes nefes kalmışken bir anda kedi ve tilkinin ortalıktan kaybolduğunu fark etti. Çok geçmeden Pinokyo neler olduğunu anladı.

Dağda yürürken Pinokyo bir Peri görür ve birlikte yaşamaya başladılar. Peri ona akıllı bir çocuk, uslu bir çocuk olmasını söyledi. Pinokyo okula başladı ve annesi ona her gün diğer çocuklara uymamasını, onları dinlemesi gerektiğini nasihat ediyordu. Pinokyo bu sözleri pek dikkate almadı.

Pinokyo bir gün okula gidiyordu ve arkadaşlarını gördü. Arkadaşları ona: “Her Pinokyo, sahile kocaman bir balina gelmiş, balina senin keyfini beklemez birazdan gider.” diyerek onu da çağırdılar. Pinokyo ikna oldu ve onlarla gitti. Fakat sahile gittiklerinde hiçbir şey yoktu. Bunun üzerine kavga ettiler. İçlerinden birisi kalın bir kitabı Pinokyo’ya atmak istedi fakat başka bir arkadaşına geldi ve bunun üzerine çocuklar kaçtı. Pinokyo’nun karşısına yine jandarma çıktı, aniden denize doğru kaçan Pinokyo’yu bir köpek kurtardı ve Pinokyo ile ailesi mutlu mesut yaşadılar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder