Kaşağı Kitap Özeti (Ömer Seyfettin) - Ders Kitabı Cevapları

Yeni Yayınlar

Eylül 09, 2018

Kaşağı Kitap Özeti (Ömer Seyfettin)

Edit
 DERS KİTABI CEVAPLARINA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ! 

Kaşağı Kitap Özeti (Ömer Seyfettin)

ömer Seyfettin’in meşhur eseri Kaşağı hikayesinin özetini aşağıdan okuyabilirsiniz. Kaşağı kitabının kısa özetini oku. Ömer Seyfettin kaşağı kitap özeti, uzun ve geniş kitap özeti oku.


Hikayenin adı: Kaşağı

Kaşağı Kitap Özeti (Ömer Seyfettin)
Kaşağı Kitap Özeti (Ömer Seyfettin)
Hikayenin yazarı: Ömer Seyfettin

Hikayenin sayfa sayısı: 160

Hikayenin konusu: Kaşağının kırılması ve bunun üzerine gerçekleşen olaylar anlatılır.

Hikayenin yayınevi: Parıltı Yayınları

ISBN : 9789758602469
Kaşağı Kitap Özeti
Annem İstanbul’a gitmişti. Babamın seyisi olan Dadaruh ve kardeşimle birlikte oldukça güzel vakit geçiriyorduk.

Sabahları hep atları sevmeye giderdik. Kaşağ ile atları tımarlamak çok hoşumuza giderdi. Ben de her seferinde Dadaruh’a ben de yapmak istiyorum diye söylenirdim. Ama Dadaruh boyumun yetişmediğini biaz daha büyümem gerektiğini söylerdi. Bir gün kardeşim Hasan ve Dadaruh gölün kenarına gitmişlerdi. Ben de annemin İstanbul’dan getirdiği kaşağıyıalıp atların yanına gittim. Karınlarını sürtmeye başladım. Atlar tepiniyorlardı. Kaşağının dişleri çok sertti. Sonra kaşağıyı duvara sürtmeye başladım. Dişleri bozulunca sinirlenip kaşağıyı taşla parçaladım.

Ömer Seyfettin Kaşağı Kitap Özeti
Babam sabah ahıra uğradı. Ben de oradaydım. Hasan da evde duruyordu. Sonra babam kaşağıyı gördü ve Dadaduh’u çağırdı. Bağırdı, çağırdı ve Dadaduh ile bana kimin yaptığını sordu. Ben de Hasan’ın yaptığını söyledim. Sonra Hasan’ı çağırdı ve kaşağıyı neden kırdığını sordu. Hasan da kaşağıyı kendisinin kırmadığını söyledi. Babam ona inanmadı ve tokat attı. Hasan ağlamaya başladı ve odasına gitti.

Babam Hasan’a evden çıkmayı yasaklamıştı. Sonunda Hasan üzüntüden kötü bir hastalığa yakalanmıştı. Eve doktorlar geldi ve Hasan’ın kuşpalazına yakalandığını söyledi. Hizmetçimiz Pervin de ağlıyordu. ” O iyi olmayacak, ölecek.” demişti.

Ben de ağlamaya başladım. Pervin ablaya her şeyi anlattım. Hasan’ın yanına gitmek istemiştim. Ama Pervin abla yarın gitmemi söylemişti. Ertesi sabah gittiğimde zavallı kardeşim benim yüzümden ölmüştü.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder