Bugün gram altın çeyrek altın fiyatı ne kadar? Dolar kuru kaç TL? - Ders Kitabı Cevapları

Yeni Yayınlar

Ağustos 10, 2018

Bugün gram altın çeyrek altın fiyatı ne kadar? Dolar kuru kaç TL?

Edit
 DERS KİTABI CEVAPLARINA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ! 

Bugün gram altın çeyrek altın fiyatı ne kadar? Dolar kuru kaç TL?

Altın fiyatları öğleden sonra: Bugün gram altın çeyrek altın fiyatı ne kadar? Dolar kuru kaç TL?


Altın fiyatlarının bugün ons değeri 1.214 Dolar'dan işlem görürken serbest piyasada gram altın çeyrek altın fiyatı, bugün '10 Ağustos' ne kadar? Dolar/TL paritesinde sabah saatlerinde 'Dolar' kuru 6.40 lira üzerinden işlem görürken şu an kaç TL? Ekonomi uzmanları bugün Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın açıklamalarından sonra gerek döviz kurlarında gerek sarı metal piyasalarda düşüş olabilir açıklamalarında bulundu. Anadolu Ajansı Analist Uzmanı İslam Memiş, bireysel tedbir üzerinden açıklamalarda bulundu.

Bugün gram altın çeyrek altın fiyatı ne kadar? Dolar kuru kaç TL?
Bugün gram altın çeyrek altın fiyatı ne kadar? Dolar kuru kaç TL?

Cuma günü dolar kuru gerek altın piyasası Perşembe günü hızlı yükselişe geçerken kuyumcu fiyatları, alım-satım işlemleri 10 Ağustos'ta nasıl? Dün gerek döviz kurunda gerek sarı-metal piyasalarda değer bazında çok huzlı yükseliş yaşandı. 5.40 liradan alış görüen Dolar, bu sabah 6.40 liranın üstüne çıkarken gerek döviz kurlarında gerek sarı-metal piyasalarda son durum nedir?

DOLAR/TL KURU BUGÜN NE KADAR? DÖVİZ KURLARI 10 AĞUSTOS 2018

Dolar, alış 6,5 lira, satış 6,5 liradan işlem görürken Euro, alış 7,4 lira, satış 7,4 liradan satılıyor. Sterlin, alış 8,2 liradan alınırken, satış 8,3 liradan işlem görüyor. İsviçre Frangı, alış 6,5 lira, satış 6,5 lira. Rus Rublesi, alış 0,09, satış ise 0.09 lira.

GÜNCEL ALTIN FİYATLARI ALIM-SATIM DEĞERLERİ 10 AĞUSTOS 2018

GRAM ALTIN NE KADAR?

Gram altın alış 256.81 liradan işlem görürken, gram altın satış 259.01 Türk Lirası. (9 Ağustos'ta gram altın 211.39 liradan işlem görüyordu)

ÇEYREK ALTIN NE KADAR?

Çeyrek altın alış 419.45 liradan işlem görürken, çeyrek altın satış 428.02 Türk Lirası. (9 Ağustos'ta çeyrek altın 349.19 liradan işlem görüyordu)

CUMHURİYET ALTINI NE KADAR?

Cumhuriyet altını fiyatı, alış 1722.48 liradan işlem görürken, Cumhuriyet altını satış 1744.09 Türk Lirası. (9 Ağustos'ta Cumhuryet altını 1423.07 liradan işlem görüyordu)

22 AYAR ALTIN BİLEZİK NE KADAR?

22 ayar altın bilezik alış 234.91 liradan işlem görürken, 22 ayar bilezik satış 237.28 Türk Lirası

TAM ALTIN NE KADAR?

Tam altın alış 1695.12 liradan işlem görürken, tam altın satış 1709.9 Lirası.

YARIM ALTIN NE KADAR?

Videoyu OynatOynat
Ses Kapa
Süre 0:00
/
Toplam Süre 0:01
Tam Ekran

Yarım altın alış 840.03 liradan işlem görürken, yarım altın satış 860.68 Türk Lirası.

REŞAT ALTIN NE KADAR?

Reşat altın alış 1699.63 liradan işlem görürken, Reşat altın satış 1716.79 Lirası.

ALTIN YORUMLARI 10 AĞUSTOS 2018

Anadolu Ajansı Analist Uzmanı İslam Memiş altın yorumları, veri-değerlendirme köşesinde yaşanan son gelişmelerden sonra 'bireysel olarak' ekonomik bazda nasıl tedbirler alınacağını 11 madde üzerinden açıkladı. Belirsizliğin sona erene dek gerek döviz üzerinden gerek altın üzerinden önemli açıklamalarda bulundu. İşte o 11 madde.

1- Döviz ile ticaret yapıyorsak sermayemiz kadarıyla ve döviz olarak kenarda nakit tutmak zorundayız. Bunu başardıktan sonra harcamalarınızı yapabilirsiniz. 

2- Kur riskinden kaçınmak için döviz sigortası yaptırmak gerekiyor. 

3- Banka mevduatlarınızdaki nakitlerinizi sadece döviz olarak tutmak kârlı bir yatırım olmayabilir. Çeşitli enstrümanları denemek sepet yapmak daha uygun. Döviz talebi ülke ekonomisine zarar verdiği için içerde işlerin zorlaşmasına neden oluyor. Fiziki altın, önceliğimiz olmalı. 

4- Enflasyon artışı, gıda fiyatlarının pahalı olmasına neden olduğu için çarşı pazarda alış veriş yaparken tüketebileceğimiz kadar alış-veriş yapmalıyız. Torba ve dolapları doldurmak yerine mevsiminde ucuz olan sebze ve meyvelerden kışa hazırlık yapmalıyız. 

5- Tasarruflarınızda hedef belirlemek çok önemli. Yani hedefinizde ne varsa ulaşana kadar birikimden vazgeçmeyin. 

6- Belirsiz piyasa şartlarında al-sat yapmayın. Sosyal medya etkisinde kalarak zarar etmeyin. “Bugün ne satın alayım” diye bir şey yok. Bugünkü piyasa koşulları alım için değil, satış için fırsat veriyor. Doğru zamanı beklemek, soğuk kanlı olmak, nefsinize yenilmemek gerek. 

7- Global ekonomiler daraldığı için işimize sahip çıkmak zorundayız. İster işveren ister işçi ol, işimize sımsıkı sarılıp daha çok üretmeliyiz. 

8- Birikimlerinizi tanıdık dövizcilere ve kuyumculara emanet etmeyiniz. Güveniyorum yok, banka var. Yarın bugün kepenk indirip gittiğinde “ Devlet nerede?” Diyemezsiniz. 

9- Devletin sunmuş olduğu tüm teşvikleri araştırmalı, öğrenmeli ve uygulamalıyız. 

10- Hayat her geçen gün pahalı olacağını düşünün. Ona göre evlatlarınızı yetiştirin ve hazır olmasını sağlayın. İyi eğitim almış, tasarrufun bilincini taşıyan, olumsuz durumlara duyarlı bir nesil yetiştirmemiz döviz kurlarından daha önemli. 

11- Sosyal medya bağımlılığını azalmak gerek. Eve gittiğinizde akıllı telefonunuzdan hücresel veri ayarlarını kapatınız. Yani evinizde internetten uzak, ailenizle yakın olun. Aile iletişimi, sosyal dokunun korunması, ortak hedef belirlemede çok önemli. Bu tavsiyelere göre yaşayan mutlaka vardır. 

Ancak bugünkü piyasa koşullardan olumsuz etkilenenler maalesef hazırlıksız yakalananlar olmuştur. Gönül ister ki daha teknik veriler ile Türkiye ekonomisini yorumlayalım. Bugünkü ihtiyacımız veriler ile teselli olmak değil, tedbir alarak olumsuz sürecin geçmesini beklemek... 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder