Bering Denizi Nerededir? Bering Adası ve Boğazı Hakkında Bilgi - Ders Kitabı Cevapları

Yeni Yayınlar

Temmuz 07, 2018

Bering Denizi Nerededir? Bering Adası ve Boğazı Hakkında Bilgi

Edit
 DERS KİTABI CEVAPLARINA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ! 

Bering Denizi Nerededir? Bering Adası ve Boğazı Hakkında Bilgi

Asya ile Amerika kıtasının birbirine en yakın olduğu nokta olan Bering Boğazı ve Bering Denizi ile ilgili olarak genel bilgilerin yer aldığı sayfamız.


Bering Denizi haritaAsya ile Amerika kıtaları arasında, Büyük Okyanus’un bir koludur. Aleut ve Bering adaları ile Büyük Okyanus’tan ayrılır. Bering Boğazı ile Kuzey Buz Denizi’ne bağlıdır. Yüzölçümü 2.270.000 km², en derin yeri 4.273 metredir. İklim çok serttir; kıyılar ve sığ sular buz tutar. Buz sınırı kışın Aleutlar’ın doğusuna kadar uzanır, yazın Bering Boğazı’na kadar çekilir.

Bering Denizi Nerededir? Bering Adası ve Boğazı Hakkında Bilgi
Bering Denizi Nerededir? Bering Adası ve Boğazı Hakkında Bilgi

Bering Adası. — Bering Denizi’nin güneybatı kesiminde Kamçatka açıklarındadır. Yüzölçümü 1695 km², denizden yüksekliği 90 m. kadardır. Bering Adasının yanında da küçük Copper Adası vardır. Adalar ağaçsızdır. Nüfuslarının toplamı 700 kadardır.

Bering Boğazı. — Asya ile Amerika kıtalarını birbirinden ayırır. Bering Denizi ile Kuzey Buz Denizi arasındadır. Bu boğazın en dar yerinde Asya ve Amerika kıtaları 100 km kadar birbirlerine yaklaşır. Boğazın bu en dar yeri Alaska’daki Prince of Wales Burnu ile Asya’daki Doğu Burnu (Deşnev) arasındadır. Diomede Adaları adındaki iki küçük ada bu boğazdadır. Rusya ile A.B.D. arasındaki sınır bu iki granit adanın arasından geçer.

Bu deniz, ada ve boğazın adı, Danimarkalı kaşif Bering’in adından gelir. 1681 – 1741 yılları arasında yaşamış olan Vitus Bering 1728 haziranında Kamçatka nehri ağzından kuzeye doğru yola çıktı. İki yıl süren seyahati sırasında Bering Boğazı’nı keşfetti. Daha sonra yeniden Bering Denizi’nde seyahate çıkan Vitus Bering, Amerika’yı doğudan keşfetti, dönüşte yolunu kaybederek bir adaya çıkmak zorunda kaldı. Bu arada hastalanan kaşif, dokuz ay kaldığı adada öldü, sonradan buraya da Bering Adası adı verildi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder