Ağa Turizim Silivri Telefon Numarası - Ders Kitabı Cevapları

Yeni Yayınlar

Temmuz 13, 2018

Ağa Turizim Silivri Telefon Numarası

Edit
 DERS KİTABI CEVAPLARINA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ! 

Ağa Turizim Silivri Telefon Numarası

Otobüs Firmaları kategorisine ait olan ve Edirne Merkez lokasyonunda yer alan AĞA TURİZM - KARAAĞA TURİZM SEYAHAT PETROL ÜRÜNLERİ OTOMOTİV NAKLİYAT TİC.LTD.ŞTİ.

AĞA TURİZM - KARAAĞA TURİZM SEYAHAT PETROL ÜRÜNLERİ OTOMOTİV NAKLİYAT TİC.LTD.ŞTİ.

Ağa Turizim Telefon
Ağa Turizim Telefon

Ağa Turizm Edirne Tel: 05416522413

Ağa Turizm Silivri Tel : 05416522400

Ağa Turizim Telefon
Ağa Turizim Telefon
1. Murat Mah. Haşim İşcan Cad. 5 Edirne Merkez, Edirne

0284 213 05 65
0282 651 77 00
0282 652 2222

Günümüzün küresel dünyasında bir yandan yaşam kalitesi kriterlerinde artış gündeme gelirken, diğer yandan bunu baskı altına alan nüfus da geometrik bir şekilde artmaktadır. Bu bakımdan artık günümüzde tüm planlama ve uygulamalar daha yüksek hayat standardı isteyen daha fazla insanı esas almaktadır. Kentler nüfusun dolayısıyla ekonomik ve kültürel faaliyetlerin belirli alanlarda yoğunlaştığı yerleşim yerleridir.

Acıktır ki kentlerdeki faaliyetler arttıkça kentici ulaşım talebi de artacaktır. Bununla beraber, yüksek hayat standardı beklentisi ile kentlerin nüfusu arttıkça ekonomik, sosyal ve çevresel refah gittikçe azalacaktır. Öyle ki, kentlerimizde yaşamı etkileyen en önemli konulardan biri ulaşımdır. Şehirlerdeki yaşam alanlarının genişlemesi, nüfusun artışı, ekonomik hareketliliğin çoğalması bireylerin ulaşım ihtiyacını daha da önemli bir hâle getirmektedir. Bu nedenle denebilir ki, kentici ulaşım talebi kent faaliyetlerinin bir fonksiyonudur. Bu faaliyetler de kent alanının çeşitli yerlerindeki yapılarda (ev, iş yeri, bürolar vb. yapılar) gerçekleşeceğine göre, kentici trafik akımı kentteki yerleşimin (arazi kullanımının) bir fonksiyonu olacaktır. Kentlerdeki trafik akımı kentteki yerleşimin bir fonksiyonu iken, yerleşim bicimi de ulaşım sisteminin yapısından etkilenerek şekillenir. 

Kısaca kent erleşimi ve ulaşım birbirini sürekli olarak etkileyen sistemlerdir. Artık  ünümüzde kentiçi sürdürülebilir ulaşım, özel araç kullanımı yerine entegre bir ulaşım sisteminden faydalanmayı esas alırken bu anlamda bu sistem; yürümeden bisiklet kullanımına, taksiden otobüse, trenden metroya, vapurdan feribota tüm ulaşım yöntemlerini kapsamaktadır

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder