Yanak Sarkması Nedenleri ve Tedavisi - Ders Kitabı Cevapları

Yeni Yayınlar

Mayıs 19, 2018

Yanak Sarkması Nedenleri ve Tedavisi

Edit
 DERS KİTABI CEVAPLARINA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ! 

Yanak Sarkması Nedenleri ve Tedavisi

Yanak Sarkması Nedenleri ve Tedavisi
Yanak sarkması doğal bir süreç, ancak önerilerimiz sayesinde geciktirebilirsiniz. Cerrahi seçeneklere başvurmadan istediğiniz sonuçları almak zor değil.


Yanak Sarkması Neden Olur?
Aslında tüm nedenlerin asıl kaynağı cildin incelmesi. Cilt ve cilt altındaki yağ dokuları zayıfladıkça yanak sarkması da daha belirgin olmaya başlıyor.

Yanak Sarkması Nedenleri ve Tedavisi
Yanak Sarkması Nedenleri ve Tedavisi

1) Yaşlanma
Bağ ve destek doku elemanları olan kollajen ve elastin proteinleri cildimize esneklik, yumuşaklık ve gençlik verirler. Yaşlandıkça bu proteinleri kaybederiz. Buna bir de yanaklarımızda bulunan yüz kaslarının zayıflaması da eklenince yanak sarkması kaçınılmaz olur.

2) Güneşe Fazla Maruz Kalmak
Güneşin zararlı ışınları da derinin esnekliğini kaybetmesine neden olarak yanak sarkmasına neden olur.

3) Sigara
Tüm tütün mamulleri cildi kurutarak zamansız sarkmasına zemin hazırlar.

4) Kilo Vermek
Kısa sürede fazla kilo vermek bir miktar geçici yanak sarkmasına neden olabilir. Bu sarkma çene altında, göğüs ve kalçada da görülür. Kadınlarda daha belirgin olur.

Yanak Sarkması Tedavisi
1) Astrenjan
Astrenjan, gerginleştirici etkisi olan madde demektir. İlaç veya krem şeklinde satılanları var ama illa kozmetik ürün şeklinde satın almaya gerek yok. Evde kendiniz hazırlayabilirsiniz: Limon suyu, bal, biberiye ve güvercinağacı yağını karıştırıp yanaklarınıza uygulayın.



2) Sağlıklı Beslenin
Cildinizin sağlıklı olması için vitamin, mineral ve antioksidan içeriği güçlü besinler tüketin. Meyve ve sebzeyi eksik etmeyin. Günde sekiz ila on bardak su için, yanaklarınız su kaybederek esnekliğini yitirmesin.

3) Yanak Egzersizleri Yapın
Dudaklarınızı kapatın. Yanak kaslarınızı kullanarak dudaklarınızı büzüştürün. On saniye böyle bekleyin ve gevşeyin.
Sağ yanağınızı hava ile şişirin. Altı saniye bekleyin, sonra sol yanağınızı şişirin. Ağzınızdaki havayı sonra alt dudağınıza ve üst dudağınıza aktarın. Her bir süreç altı saniye sürsün. On kez tekrarlayın.
Rahatça gülümseyin. Sonra yanaklarınızı ağzınızın içine doğru emin. Beşe kadar sayın ve gevşeyin.
4) Salatalık
Yanaklarınıza birer dilim salatalık yerleştirin. Salatalık suyu da uygulayabilirsiniz. Yanaklarınızı gerginleştirecektir.

5) Güneş Kremi
Beş on dakika güneşlenmekte sorun yok. Ancak uzun süre güneş altında kalacaksanız yanaklarınıza güneş kremi sürün.

6) Masaj Yapın
Yanaklarınıza parmak uçlarınızla düzenli aralıklarla nazikçe masaj yapın. Masaj esnasında aloe vera kremleri veya hintyağı kullanarak cildinizi nemlendirebilirsiniz. Masajı avokado yağı, üzüm çekirdeği yağı veya jojoba yağı ile yaparsanız yanak deriniz sıkılaşacaktır.

7) Maske
Limon suyu ve yumurta beyazından hazırlayacağınız bir maske iyi bir sıkılaştırıcıdır. On beş dakika boyunca uygulayın. Sonra ılık su ile temizleyin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder