Türkiye’nin En İyi Balayı Yerleri - Ders Kitabı Cevapları

Yeni Yayınlar

Mayıs 17, 2018

Türkiye’nin En İyi Balayı Yerleri

Edit
 DERS KİTABI CEVAPLARINA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ! 

Türkiye’nin En İyi Balayı Yerleri

Türkiye’de balayı en iyi nerde yapılır?
Yeni evlenen çiftlerin en güzel tatillerini yaptıkları balayı zamanı için özel olarak hazırlanmış pek çok otelde pek çok paket konseptleri bulunmaktadır. Özellikle Türkiye’nin bir çok bölgesindeki bir çok oteller, gezilecek özel yerler bulunduğundan çoğu bölgede balayı için enfes tercihler bulunmaktadır. Türkiye’de balayı yapmak isteyen çiftler için en gözde bölgeler ise şu şekilde;


Çeşme
Türkiye’nin En İyi Balayı Yerleri
Türkiye’nin En İyi Balayı Yerleri

cesmede-balayi
Türkiye’de yapılacak balayı için seçilebilecek en mantıklı illerden biri Çeşme’dir. Özellikle yaz dönemine denk gelen evlilikler için çok iyi bir balayı bölgesi tercihi olan Çeşme, hem otelleri hem de çevresel olarak muhteşem doğasıyla size güzelliklerle dolu bir balayı sunabilme imkanı bulundurmaktadır. Çeşme’de hem Alaçatı’da hem diğer bölgelerde pek çok otel bulunmakta. Bu otellerin bir kısmı tam pansiyon, bir kısmı yarı pansiyon, bir kısmında hem oda hizmeti hem kahvaltı hizmeti verilmekte. Bu tip seçeneklerin arasında bütçenize ve vaktinize uygun herhangi bir oteli seçtikten sonra balayı için yerleşerek isterseniz tüm gününüzü otelde dinlenerek, ister kahvaltınızı otelde yapıp daha sonra gezmek için dışarıya çıkarak vaktinizi değerlendirebilirsiniz.

Bodrum

Türkiye’de balayı için tercih edilen yerlerin listesinde ilk sıralarda Bodrum yer almaktadır. Hem şehrin kendi güzelliği, hem gezip görülebilecek koylarının güzelliği, şehrin merkezinde ve etrafında pek çok gezip görülebilecek yer olması Bodrum’u ayrıcalıklı hale getirmektedir. Sadece balayı için değil genel olarak Türkiye’den ve dünyadan da pek çok kişinin gidip gezmekten keyif aldığı Bodrum, bu özelliğini şehirde barındırdığı pek ok seçenekten almaktadır. Bodrum’da balayı yapmaya karar veren çiftler ister gidip ultra lüks bir otelde, ister normal tam pansiyon bir otelde ya da yarım pansiyon bir otelde konaklayabilir; ister tekne turlarına katılıp pek çok koyu gezebilir; isterlerse de Sualtı Arkeoloji Müzesi’ni, Zeki Müren Müzesi’ni ya da Bodrum Kalesi’ni görmeye gidebilirler.

Antalya

antalyada-balayi
Yapılan istatistiklere göre, dünya üzerinde evlenen çiftlerin en çok balayına geldikleri bölgelerin içerisinde Antalya ili de ilk 10’daki sıralamada yer almaktadır. Antalya barındırdığı pek çok coğrafi güzellikle; tertemiz koyları, kanyonları, denizi, şelaleleri ve yaylalarıyla hem gezilip görülecek hem de bunca güzelliğin arasında hoşça vakit geçirilebilecek yerlerden birisidir. Antalya’da vakit geçireceğiniz sürede hiç bir zaman boş kalmayacak, her daim gidebileceğiniz bir yeriniz ve vakit geçirmek için yapabileceğiniz bir eyleminiz olacaktır. Hiç bir şey yapmasanız dahi odanızı tuttuğunuz otelinizde dinlenip havuza ya da denize girerek eşinizle güzel vakit geçirebilirsiniz. Antalya’nın en çok balayı için tercih edilen beldeleri ise Belek, Lara ve Alanya’dır.

Dalaman

Muhteşem doğası ve dingin eşrafı ile, mavinin ve yeşilin kusursuz olarak bir araya geldiği bölgelerden biri Dalaman’dır. Özellikle doğa gezileri yapmaktan ve doğayla iç içe vakit geçirmekten hoşlanan çiftlerin balayı tarihlerinde mutlaka tercih etmesi gereken yerlerden biri olma özelliğini taşıyan Dalaman, otelleri ve pansiyonlarıyla yeni evli çiftlere birbirinden farklı seçenekler sunmaktadır. İsteyen çiftler her gün tekne turuna çıkabilir, isteyen çiftler her gün doğa gezintilerine katılabilir, isteyenler daha değişik yerler gezmek görmek adına yörük çadırlarına ve halk pazarlarına ziyaretler gerçekleştirebilmektedir.

Marmaris

Bodrum gibi Muğla’nın enfes bölgelerinden biri olan Marmaris, bir çok turistik alana ve birbirinden güzel koylara sahiptir. Marmaris’te gezilecek olan koylara örnek verirsek Abdi Reis Koyu, Kızkumu, Kumlubük, Ayın Koyu, Amos Koyu, Selimiye Koyu, Boncuk Koyu, Hisarönü Koyu, Bördübet Koyu ve Turunç Koyu mutlaka gezip görülmesi gereken doğa harikalarından biridir. Bu koylara isterseniz şahsi aracınızla isterseniz düzenlenen turlarla katılabilmeniz mümkün. Bunun dışında otel işlerinde de tıpkı diğer bölgelerde olduğu gibi isterseniz ultra lüks, isterseniz tam pansiyon isterseniz de yarım pansiyon seçenekleri olan pek çok otel arasından seçim yapma şansınız bulunmaktadır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder