Radyasyondan Korunma Yolları - Ders Kitabı Cevapları

Yeni Yayınlar

Mayıs 09, 2018

Radyasyondan Korunma Yolları

Edit
 DERS KİTABI CEVAPLARINA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ! 

Radyasyondan Korunma Yolları 

Modern çağda, elektronik cihazlar, dizüstü bilgisayarlar, tabletler ve cep telefonları radyasyonu her yerde yaymaktadır ve bu şekilde radyasyonu önlemek imkansız olur. Bununla birlikte, risklerini azaltmak ve maruz kalma düzeylerini düşürmek mümkündür.


radyasyon1
Radyasyon Tehlikesini Azaltmanın Yolları
Enerjinin doğası gereği, radyasyonun, yakınlık durumuna göre etki gücü katlanır. Gücü, ondan uzaklaştıkça radyal olarak azalır. Kendinizi korumak istiyorsanız, sizinle radyasyonun kaynağı arasında en azından biraz mesafe bırakmalısınız. Radyasyona maruz kalmanın bir etkisi olması için zaman geçmesi gerekir. Radyasyona karşı, sizinle kaynak arasındaki radyasyonu saptıran, yönlendiren ve emebilen bir radyasyon kalkanı kullanarak korunmak mümkündür. Radyasyon tehlikesini azaltmak için aşağıdaki yöntemleri uygulayabilirsiniz.

Radyasyondan Korunma Yolları
Radyasyondan Korunma Yolları

1. Cep Telefonunuzu ve Bilgisayarınızı Mümkün Olduğu Kadar Uzak Bir Mesafede Tutun

İnsanlar elektromanyetik radyasyonun etrafında çok zaman harcıyorlar. Cep telefonunuz bunun en önemli örneklerden biridir. Cep telefonunuzu cebinizde veya kalp yakınında taşımaktan kaçının. Hem erkekler hem de kadınlar için, özellikle genç erkek ve kızlar, ileride bu büyük bir sorun yaratabilir. Bilgisayarınızı bir güç kaynağına bağlıyken asla kucağınızda kullanmayın; dizüstü bilgisayarlarda uzun süre çalışıyorsanız, ayrı bir klavye ve fare kullanın.

2. Bluetooth Kulaklıklardan Kaçının ve Hoparlörü Kullanın

Bu küçük kolaylıklar, cep telefonu kullanımı ile birleştirildiğinde sizi etkileyebilir. Hoparlör seçeneğini kullanarak tamamen önleyebilirsiniz. Vücudunuzdan uzakta tutulan telefonunuzla yapılan mesajlaşma, kulaklıkla telefonla konuşmakla diğer şekliyle karşılaştırıldığında daha güvenli bir seçenektir.

3. Vücudunuzu Arındırmak İçin Topraklama İşlemini Deneyin

Temel olarak topraklama, günlük elektrik güç kaynaklarından gelen ortam voltajını ortadan kaldırabilir. Yapılan araştırmalara göre topraklama yapmak, vücuttaki voltajda önemli düşüşlerin yaşanmasını sağlıyor. Radyasyondan arınmak için sahilde veya yakındaki bir parkın çimlerinde en kısa zamanda bir yürüyüşe çıkmak bile yeterince yararlı olacaktır.

4. Evinizi Radyasyondan Koruyun

Evinizi radyasyondan korumak için yapabileceğiniz, elektromanyetik radyasyon filtreleri ve evinizi korumasına yardımcı olabilecek özel boya ve kumaş gibi yapabileceğiniz birkaç şey vardır.

Kullanılmadığı zaman cihazların fişini çekme. Bu yalnızca enerji israfını önlemekle kalmaz, evinizde yayılan radyasyon düzeyini de düşürecektir.
Yatak odasını olabildiğince çok radyasyondan uzak tutun. Orada olabildiğince çok zaman harcıyoruz ve radyasyon yayan teknolojiler uykunuzu ve DNA’nızı etkileyebilir.
Avoidhalojen ve floresan aydınlatma.
Evde Wi-Fi kullanıyorsanız, kullanılmadığında fişten çekin ve yönlendiriciyi, sizin ya da aile bireylerinin çok fazla zaman geçirdiği yerlerden uzak tutmaya dikkat edin.
Bebek uyandığı zaman sizi uyaran kablosuz kablosuz araçlar kullanmaktan kaçının.
5. Radyasyondan Korunmak İçin Bitkisel Çözümler

Bir çok besinin sağlığımız üzerinde olumlu etkileri vardır.Yüksek Oksijen Radikal Emilim Kapasitesi olan(ORAC) gıdaları, radyasyon ile ilgili DNA hasarının iyileşmesinde büyük fark yaratabilir.  Düzenli olarak yiyecekleriniz arasına; nar çekirdeği, biberiye, kuşkonmaz,yaban mersini, ceviz, kuru ot, turpgiller, tarçın, hurma, brokoli vb. besinler eklemeyi deneyin.

Günlük Hayatta Radyasyon Tehlikesi Yaratan Araçlar
1.Cep telefonları: Aracınızı kullanırken cep telefonunuzun gerçekten sıcak olduğunu fark ettiniz mi?  Özellikle GPS konum bulucuyu kullanırken veya araç hareket halindeyken konuşurken. Telefonunuz tüm bu işlemlere yetişmek için çok çalışıyor ve çalışması zorlaştıkça ısınıyor. Bunun sonucu olarak da daha çok radyasyona maruz kalıyoruz.

2.Mikrodalga fırın: Dünya Sağlık Örgütü, mikrodalgalarda yüksek frekanslı radyo dalgaları olduğunu bildiriyor. Mikrodalgalar tarafından oluşturulan enerji vücut tarafından emilebilir ve dokularda zarar oluşturabilir.

3.Kablosuz İnternet: Nispeten daha yeni bir teknoloji, bazı kuruluşlar güvenliğini kabul ederken bazıları bunun bir halk sağlığı tehdidi oluşturduğunu söylüyor. Olumsuz sonuçlar doğurması için çok fazla maruz kalma gerekebilir.

4.Güç hatları: Elektrik hatları söz konusu olduğunda, hatlardan uzaklaştıkça elektromanyetik radyasyon seviyelerinin önemli ölçüde düştüğü belirtilmektedir.

5.) Tomografi vb. uygulamalar: Tomografi oldukça fazla radyasyon yaymaktadır ve radyasyona maruz kaldıkça etkileri artmaktadır. Yaşam süreciniz boyunca gerekmedikçe bu tarz uygulamalardan kaçınarak hastanelerde ki radyasyondan korunabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder