Palmiye Yengeci Nedir? Hakkında Bilgi - Ders Kitabı Cevapları

Yeni Yayınlar

Mayıs 01, 2018

Palmiye Yengeci Nedir? Hakkında Bilgi

Edit
 DERS KİTABI CEVAPLARINA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ! 

Palmiye Yengeci Nedir? Hakkında Bilgi 

Palmiye yencegi nedir, nasıl bir hayvandır? Palmiye yengecinin özellikleri nelerdir, nerelerde yaşar, hakkında bilgi.


Palmiye Yengeci
Palmiye Yengeci (Birgus latro), harami yengeç olarak da bilinir, Crustaceo (kabuklular) sınıfının Decapoda (onayaklılar) takımının Coenobitidae familyasından yengeç türüdür.

Palmiye Yengeci Nedir? Hakkında Bilgi
Palmiye Yengeci Nedir? Hakkında Bilgi 

Büyük Okyanusun güneybatısı ile Hint Okyanusunda yaşayan ve geceleri ortaya çıkan iri bir kara yengecidir. Erişkinlerinin uzunluğu baştan kuyruğun ucuna kadar yaklaşık 1 m’yi, ağırlığı 17 kg’yi bulur. Palmiye yengecinin başlıca besini hindistancevizidir; iki büyük kıskacıyla hindistancevizlerini kırarak içindeki yumuşak, etli bölümü yer. Gövdesi kahverengi, bacakları siyah çizgilerle bezeli olan genç yengeçler tam erişkin duruma geldiklerinde renkleri açık ya da koyu mora döner. Dişi yengeç olgunlaşan yumurtalarını denize bırakır; hemen çatlayan yumurtalardan çıkan larvalar, küçük canlılarla beslenerek ilk larvalık dönemini suda geçirir. 20-30 gün sonra, erişkin biçimini almadan önce bir ara dönemden geçen gelişmiş larvalar sudan çıkar ve üç dört hafta kadar bir denizkabuğunun içinde yaşar. Sonra bu kabuktan ayrılıp kendisini ıslak kumlara gömer ve küçük bir erişkin yengece dönüşür.

Palmiye yengeci ağaçlara tırmanabilirse de, bilindiği kadarıyla yalnızca yerdeki hindistancevizleriyle yetinir. Yiyecek aramaya çıktığı akşam saatleri dışında, günün büyük bölümünü yaklaşık 60 cm derinliğindeki oyuklarda geçirir. Büyük Okyanus ve Hint Okyanusu kıyılarında çok beğenilen bir yiyecektir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder