Onin Savaşı Hakkında Bilgi - Ders Kitabı Cevapları

Yeni Yayınlar

Mayıs 22, 2018

Onin Savaşı Hakkında Bilgi

Edit
 DERS KİTABI CEVAPLARINA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ! 

Onin Savaşı Hakkında Bilgi 

Onin Savaşı ne zaman ve kimler arasında gerçekleşmiştir? Onin Savaşı sebep ve sonuçları hakkında bilgi.


Onin Savaşı

Onin Savaşı Hakkında Bilgi
Onin Savaşı Hakkında Bilgi 

Onin Savaşı; Japonya’da, Kyoto bölgesinin orta kesiminde odaklaşan ve uzun süreli bir iç karışıklık dönemine (1490-1590) yol açan iç savaştır (1467-77). Malikâne sistemine son vererek büyük toprak sahibi daimyo’ların yükselişini hızlandırmıştır.

Kapatby ReklamStore
Savaşı hazırlayan asıl etken Şogun Aşikaga Yoşimasa’nın yardımcısı Hosokava Katsumoto ile Honşu’nun batısındaki güçlü bir toprak sahibi aileden gelen Yamana Moçitoyo arasındaki çekişmeydi. 

Kardeşi Yoşimi’yi 1464’te vârisi ilan eden Yoşimasa ertesi yıl karısının bir erkek çocuk doğurması üzerine güç duruma düştü. Hosokava’yla ittifak kurmaya yönelen Yoşimi, Yoşimasa’nın karısı Yamana’dan yardım istedi. İki taraf arasında başlayan çarpışmalarda eski Kyoto kenti büyük ölçüde yıkıldı. 

Cepheleşmenin yeni topraklar kazanmaya çalışan yerel klanları da içine almasıyla, savaş kısa sürede bütün ülkeye yayıldı. Savaşın kesin bir sonuçla bitmemesine karşın, Hosokava zamanla yönetimi ele geçirdi. Ama taşrada 100 yıl daha süren çarpışmalar merkezi yönetimin uzak bölgeler üzerindeki denetimini ortadan kaldırdı. 

Karışıklıklar ancak Oda Nobunaga ve Toyotomi Hideyoşi’nin üstünlük sağlamasıyla sona erdi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder