Okumayı Sevmek İle İlgili Kompozisyon - Ders Kitabı Cevapları

Yeni Yayınlar

Mayıs 02, 2018

Okumayı Sevmek İle İlgili Kompozisyon

Edit
 DERS KİTABI CEVAPLARINA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ! 

Okumayı Sevmek İle İlgili Kompozisyon 

Okumayı sevmenin önemi, okumayı sevmek hakkında yazılmış kompozisyon örneği. Okuma sevgisi hakkında kompozisyon, yazı.


OKUMA SEVGİSİ
Bundan iki yıl evveldi. Canımın çok sıkıldığı bir gün, sevdiğim bir arkadaşıma gitmiştim. Onu, odasında yüzükoyun yatmış, bir kitap okurken buldum. Geldiğimi bile fark etmedi.

«Yahu, dedim, eline bir kitap almış, kapaklanmış okuyorsun. Haydi, şöyle biraz çıkıp hava alalım. Senin canın evde hiç sıkılmaz mı?»

O, bu soruma : «Sıkılmak mı, ne demek o? Sen kitap oku da canın sıkılıyor mu, sıkılmıyor mu, o zaman anlarsın» diye karşılık verdikten sonra dedi ki: «Herkes canı sıkıldığı vakit bir işe sarılır. Resim yapar, çalgı çalar, radyo dinler, şarkı söyler, evdeki bozuk âletleri düzeltir, kitap okur. Ben, kitap okurum. Bu, karşıdan sıkıcı gibi görünürse de zevkli, zevkli olduğu kadar da yararlıdır insana.»

Arkadaşım haklıymış. İnsan, bir kez kitaba alışmaya görsün. Bırakamıyor bir türlü, doyamıyor onun zevkine. Şimdi ben de elime bir kitap alıp okumaya başladığım vakit kendimden öyle geçiyorum, öyle dalıyorum ki anlatamam. Hele roman, tiyatro, biyografi gibi eserleri… Bunların kahramanları beni âdeta kolumdan tutup olaydan olaya sürüklüyor. O sevinirse ben de seviniyor, heyecanlanırsa ben de heyecanlanıyor, tasalanırsa ben de tasalanıyor, korkmaya başlarsa ben de korkuyorum. Nefesim tutuluyor, soluğum kesiliyor, sonra da rahatlıyorum.

Ben, anamı, babamı, kardeşlerimi, dostlarımı, öğretmenlerimi severim. Bütün bu insanların, içimde ayrı bir yeri vardır. Ben okumayı da severim. Kitaplar da benim arkadaşımdır, dostumdur. Durup dinlenmeden, bıkıp usanmadan bana birşeyler öğretmeye çalışan gerçek dostlarım.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder