Mir Osman Ali Kimdir? - Ders Kitabı Cevapları

Yeni Yayınlar

Mayıs 19, 2018

Mir Osman Ali Kimdir?

Edit
 DERS KİTABI CEVAPLARINA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ! 

Mir Osman Ali Kimdir? 

Mir Osman Ali Han kimdir ve ne yapmıştır? Mir Osman Ali Han hayatı, biyografisi, yaptıkları ve dönemi hakkında bilgi.


Mir Osman Ali Han
Mir Osman Ali; (d. 6 Nisan 1886, Haydarâbad – ö. 24 Şubat 1967, Haydarâbad, Hindistan), 1911-48 arasında Haydarâbad nizamıdır.

Mir Osman Ali Kimdir?
Mir Osman Ali Kimdir? 

Özel öğretmenlerden ders alarak eğitildi. 29 Ağustos 1911’de babası altıncı nizam Mehbub Ali Han’ın yerine geçti. Bu görevi sırasında çeşitli mali reformlar yaptı, para bastırdı, yabancılara ait bir demiryolu ağını satın aldı ve 1918’de Haydarâbad’da Osmaniye Üniversitesi’nin kurulmasına ön ayak oldu. II. Dünya Savaşı sırasında İngiltere’ye savaş gemileri ve iki uçak filosu sağladı ve bu hizmeti karşılığında 1946’da Royal Victorian Chain madalyası ile ödüllendirildi.

1947’de İngilizlerin bölgeden çekilmesinden sonra, bağımsızlığını yeni kazanmış olan Hindistan’ın egemenliğine girmeyi reddetti ve Haydarâbad’ın tam bağımsızlığının tanınması için Birleşmiş Milletler’e başvurdu. Hindistan’ın, iktidardan çekilmesi için verdiği ültimatomu reddettiyse de Hint birliklerinin Eylül 1948’de ülkeye girmesine engel olamadı. Böylece, Haydarâbad Hindistan’a bağlandı; Osman Ali başkanlığa (racpramukh) atanmakla birlikte yetkileri

sınırlandı ve seçilmiş bir meclise karşı sorumlu olan bakanlar kurulunun kararlarını kabul etmek zorunda bırakıldı. Bu durum, 1956’da Hindistan’daki yönetsel düzenleme sırasında Haydarâbad’ın komşu eyaletler arasında paylaşılmasına değin sürdü. Döneminde dünyanın en zengin adamı olarak kabul edilen Osman Ali bu tarihten sonra 3 karısı, 42 cariyesi, 200 çocuğu, 300 hizmetkârı ve özel ordusu ile görkemli bir yaşam sürdü.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder