Maydanoz ve limon kürü yapımı ve faydaları - Ders Kitabı Cevapları

Yeni Yayınlar

Mayıs 09, 2018

Maydanoz ve limon kürü yapımı ve faydaları

Edit
 DERS KİTABI CEVAPLARINA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ! 

Maydanoz ve limon kürü yapımı ve faydaları

Maydanoz ve limon suyu içeriğindeki zengin antioksidan ve c vitamini açısından kür olarak hazırlandığında karaciğerdeki yağları atmak, özellikle karın çevresindeki yağlardan kurtulmak için ve sivilce izlerini gidermek için etkili bir kür olarak kullanılmaktadır.


Maydanozun sindirim sistemine, idrar yolu enfeksiyonlarına, reflüye, cilt problemlerine ve kötü nefes kokusuna, hatta yüksek kan şekerini düşürmeye bile yardımcı olduğu araştırmalarla kanıtlanmıştır.

Maydanoz ve limon kürü yapımı ve faydaları
Maydanoz ve limon kürü yapımı ve faydaları

Maydanoz ve limon kürü nasıl yapılır?maydanoz-limon-kuru
15-16 demet maydonoz,

2 yemek kaşığı limon suyu (yani bir limon),

1 bardak su (klorsuz),

Yaklaşık 1 dakika kadar blenderden geçirildiğinde süzdükten sonra yeşil renkte, homojen dağılmış ve limonata tadında oldukça sağlıklı bir içeçek elde edeceksiniz. 15 gün boyunca devam edip 3 veya 5 gün ara verdikten sonra tekrar 15 gün boyunca devam edilmesi önerilir.

Sararmamış, kahverengi kısımları koparılmış ve organik olmasına dikkat edilmiş maydanoz kullanılması gerekmektedir. Gastriti olan kişiler ve çok düşük tansiyonlu kişilerin bu kürü uygulaması önerilmez çünkü tansiyonu düşürebilir.

Maydanoz kürünün faydaları nelerdir?
1) Cilde faydaları: Maydanoz ve limon kürü derinin altındaki iltihapları dışarı atar ve cildi düzgün bir hale getirir. Ayrıca özellikle cilt problemleri yaşayan kişilerin karaciğerini baktırdıktan sonra bu kürü uygulaması karaciğerden toksin atarak, karaciğer yağlanmasının önüne geçecektir sonucunda da cilt problemlerine olumlu etkisi olduğu ve cildi parlattığı görülecektir.

2) Sağlığa faydaları: Bağışıklığı güçlendirir, kışa dönüş zamanlarında uygulanmasının etkileri görülebilecektir. 1 ya da 2. seviyede karaciğer yağlanması durumunda ara verilerek toplamda bir ay kullanılması, 3.seviyede bir karaciğer yağlanması yaşanıyorsa 15 gün uygulanması yeterli gelecek ve karaciğer yağlanmasını durduracaktır.

Hem maydanozun hem limonun içeriğindeki zengin C vitaminleri sayesinde gribal enfeksiyonlardan koruyucu etkisi vardır. Ayrıca bu kürü sabah uyanıp, uygulayan kişiler zinde bir gün geçireceklerdir.

3) Zayıflatma etkisi: Bu kürün zayıflama etkileri aslında uygulamanın ilk haftasından sonunda görülür ve vücuttaki şişkinliği alır. Maydanoz metabolizmayı hızlandırdığından yağ yakımını da oldukça kolay bi hale getirir. Ayda 1 ya da 2 kilo kaybedilmesi olasıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder