Kodlama Dersi Ne Zaman Müfredata Eklenecek? - Ders Kitabı Cevapları

Yeni Yayınlar

Mayıs 19, 2018

Kodlama Dersi Ne Zaman Müfredata Eklenecek?

Edit
 DERS KİTABI CEVAPLARINA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ! 

Kodlama Dersi Ne Zaman Müfredata Eklenecek? 

Hepimizin bildiği gibi 2 yıldan beri çalışması sürdürülen kodlama eğitimi ile ilgili bitmez bilmeyen toplantılar ve çalışmalar yapılmaktadır. Eski Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri IŞIK  tavsiyesi ile başlatılan, Eski MEB Nebi Avcı’nında müfredata eklemeyi planladığı kodlama dersi çalışmaları henüz tam olarak bitmiş değil. Şimdiye kadar yapılan çalışmaları sıralayacak olursak;


“Kodlama“ eğitimi için akademisyenlerle toplantı yapıldı

Kodlama Dersi Ne Zaman Müfredata Eklenecek?
Kodlama Dersi Ne Zaman Müfredata Eklenecek? 

Kodlama eğitiminin müfredata eklenmesi için, 40 üniversitenin Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Bölümü (BÖTE) başkanları ile toplantı düzenlendi. Bu toplantıda olumlu sonuçlar ortaya konulmasına rağmen hala müfredata eklenmemesi akıllarda soru işareti bırakıyor…

FATİH Projesi Eğitim Teknolojileri Zirvesi

Eğitimde FATİH Projesi Eğitim Teknolojileri Zirvesinde’de akademisyenler kodlama eğitimin önemi ve erken yaşta çocuklara öğretilmesi gerektiğini anlatmıştı, fakat şuana kadar söylenenler dışında atılan bir adım görülmedi.

Bakan Işık: “İlkokullarda Kodlama Dersi İçin MEB’e Teklif Sunacağız”

Eski Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri IŞIK tavsiyesi ile başlatılan kodlama eğitimi ile ilgili sürdürülen çalışmalar sürecinde sürekli önemli açıklamalarda bulunan Bakanı Fikri IŞIK ne yazık ki buna rağmen hala somut birşey görülmüyor.


Bakan Avcı: Kodlama derslerini müfredata alacağız.

Eski Milli Eğitim Bakanı Nabi AVCI katıldığı televizyon programında sorulan kodlama eğitimi ile ilgili açıklaması üzerinden neredeyse 1 yıl geçecek bu açıklamasının üzerinde halen kodlama dersi müfredata eklenmedi.
Saymakla bitmez açıklama, çalışma olmasına rağmen 2 yıldan beri bitmek bilmeyen kodlama eğitimi müfredatı ne zaman bitip müfredata ekleneceği herkesi için merak konusu oldu. Bir çok ders için bu kadar çalışma yapılmadan hızlıca müfredata eklenmesi, kodlama eğitimi içinde bu kadar talep, öneri ve çalışmalar varken halen neden neden eklenmediği özelikle hepimizi özelikle de  Bilişim Teknolojileri Öğretmenlerini hayal kırıklığına uğratıyor.

Sizde kodlama eğitimi ve yapılan çalışmalara rağmen halen müfredata eklenmemesi ile ilgili düşüncelerinizi yorum kısmında belirtirseniz memnun oluruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder