Keçiboynuzu Faydaları Nelerdir ? - Ders Kitabı Cevapları

Yeni Yayınlar

Mayıs 09, 2018

Keçiboynuzu Faydaları Nelerdir ?

Edit
 DERS KİTABI CEVAPLARINA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ! 

Keçiboynuzu Faydaları Nelerdir ? 

Keçiboynuzu nedir?
Keçiboynuzu denilen bitki; 5 ile 10 metre arasında değişen bir boya sahip olan, kış geldiğinde yapraklarını dökmeyen, yazın ise yeşil renge sahip çiçekler veren ve siyah renkteki boynuza benzeyen meyveleri olan bir ağaç çeşididir. Genel olarak ılıman iklimlerde ve sıcak iklimlerde yetiştirilebilen bu bitkinin dünya genelinde Akdeniz ikliminin hakim sürdüğü bölgelerde sıklıkla üretildiği görülmektedir.


Taze olarak tüketilen keçiboynuzunun tat olarak şekerli bir tadı olduğu bilinmektedir. Bunun sebebi bu bitkinin içeriğinde bulunan şekerimsi bir sıvıdır. Keçiboynuzuna bu ismin verilmesinin nedeni, insanlar tarafından sık sık tüketilen meyvesinin keçilerin boynuzlarına benzemesidir. Kıbrıs vatanında çok sık yetiştirilen keçiboynuzu isteğe göre tazeyken isteğe göre kurutulmuş olarak tüketilebilmektedir.

keciboynuzu-nedir

Keçiboynuzu içerik olarak sodyum minerali, bir çok faydalı yağ, C vitamini ve A vitamini gibi pek çok faydalı içerik içermesinden dolayı oldukça zengin bir yiyecektir. Bu tip faydalı içerikleri barındırmasından dolayı da sağlık konusunda oldukça etkili ve kullanılması sıklıkla önerilen doğal bir yiyecek olarak yerini korumaktadır.

Daha çok kış aylarında tüketilmekte olan keçiboynuzunun bu mevsimlerde daha sıklıkla tüketilmesinin esas sebebi bu aylarda oldukça yaygın olarak gözlemlenen astım hastalıkları ve bronşit hastalıklarıdır. Keçiboynuzu bu tür hastalıklara doğal bir şifa kaynağı niteliğindedir. Bununla birlikte içeriğindeki antioksidanlarla da üst solunum yolu hastalıkları gibi daha pek çok çeşit hastalığın tedavi süreçlerinde kullanılmışlardır.

Keçiboynuzu özünün faydaları nelerdir?
Keçiboynuzu özü, keçiboynuzu hakkında bahsedilen tüm bu etkileri tüketilen formunun değiştirilmesiyle elde edilmektedir. Keçiboynuzunu keçiboynuzu özü olarak tüketmek isteyen kişilerin satın alma aşamasında mutlaka bu ürünün soğuk presleme yöntemiyle yapılmış şeklini tercih etmelidir. Çünkü bu ürünün sıcak bir işlem görmüş hali kesinlikle soğuk halinin verdiği faydayı verememektedir.

Keçiboynuzu özünün kullanım kısmında aç karnına tüketildiğinde tok tuttuğu gerçeği unutulmamalıdır. Böylelikle de özellikle kilo vermek isteyen bireylerin tok kalabilmek adına kontrollü bir şekilde keçiboynuzu tüketmeleri önerilebilir. Şeker hastalığı olan bireylerin keçiboynuzu özü yerine direkt olarak keçiboynuzunun ham halini tüketmeleri de önerilmektedir. Bu ürün tamamen şeker ve tatlı isteğinizi bastıracak, kilo verme aşamanızda sizlere oldukça yardımcı olacaktır.

olgun-keciboynuzlari

Keçiboynuzu faydaları
Keçiboynuzundan üretilmiş tüm doğal ve katkısız ürünlerin insan sağlığına sağladığı yararlar şu şekilde özetlenebilmektedir;

Hücre onarımı sağlar : Hasarlı yapıda bulunan hücrelerin onarılması işleminde keçiboynuzu müthiş bir fayda sağlamaktadır. Vücuttaki hasarlı hücreleri bulup teker teker onararak hücrelerin hasar görmeden önce hangi fonksiyonda çalışıyorsa aynı fonksiyonda çalışabilmesine olanak sağlar. Normal şartlarda insan metabolizmasında hasarlı hücrelerin kaderlerine terk edilmek yerine onarılarak eski güçlerine ve görevlerine ulaşmaları bünye için oldukça önemli ve değerli bir unsurdur. İşte keçiboynuzu da bunu yerine getirebildiği gibi ekstradan da hücrelerin hasara uğramaması adına önceden koruyucu kalkan görevi de görebilmektedir.

Kemik sorunlarında etkilidir : Keçiboynuzu ürününün kemik hastalıklarını tamamen tedavi edemese de vücuda alındığında içeriğinde bulunan kalsiyum sayesinde iyileşme süreçlerini ciddi anlamda etkileyebilmektedir. Özellikle çocuk yaştaki bireylerin hem zihinsel gelişimini hem de bedensel gelişimini sağlayabilecek içeriğe sahip olan keçiboynuzu; kemik erimesi vb. kemik hastalıklarında da tedaviye yardımcı doğal unsur rolünü oynamaktadır. Çocuk yaştaki bireylerin sağlıklı bir iskelet yapısına kavuşmasının küçük bir payı veya yetişkin bireylerin kemik hastalıklarına yakalanmaması durumunun küçük bir payı keçiboynuzunu düzenli ve dikkatli tüketebilmekten geçmektedir.

Kalp-damar hastalıklarından koruyucudur : İçeriği gereği önemli bir antioksidan olarak kabul edilen keçiboynuzu, hem damar hastalıklarına hem de kalp hastalıklarına karşı da oldukça etkin bir öğe olarak bulunmaktadır. Keçiboynuzunun vücutta kanı temizleme özelliği göz önünde bulundurulursa, bu ürünü tüketen kişilerin damar sıkışması problemleri ve benzer kalp hastalıkları riski yaratacak nedenleri ortadan kaldırabilmek adına bir adım attıkları söylenebilmektedir.
olgunlasmamis-keciboynuzu-cekirdegi

Bağırsakları temizler : Keçiboynuzu denilince akıllara gelen oldukça önemli özelliklerinden birisi de bağırsak temizliği konusunda müthiş etkili bir ürün olduğudur. Düzenli olarak keçiboynuzu tüketilmesi, içeriğinde bulunan lif özelliği sayesinde bağırsaktaki hareketlenmeyi arttırarak vücudun temizlenmesine yardımcı olmaktadır.
Grip hastalığında etkilidir : Kış aylarında görülen grip gibi hastalıklar karşısında doğal ürünler kullanılarak korunma ve atlatmaya çalışılma çabası içerisinde etkili ürünlerden biri de kuşkusuz ki keçiboynuzudur. Bu ürünün antioksidan özellikler içermesi, doğal olarak antibiyotik olarak da kullanılmasına yaramaktadır.
Mideye karşı etkilidir : Tıpkı bağırsaklara ve sindirim sistemine olan katkısı gibi aynı şekilde yine içerdiği liflerin mideye faydasını göz ardı etmemek gerekmektedir. Midenin daha güçlü bir yapıda olmasını sağlayan keçiboynuzu, aynı zamanda midenin asidik seviyesini dengeleyebilme özelliğine ve şişkinliği ortadan kaldırıcı özelliğe sahiptir.
Cinsel istekliliği arttırır : Keçiboynuzu faydaları sperm konusunda da oldukça etkisini gösterebilmektedir. Zaten normal şartlarda da vücuda son derece enerji depolayabilen ve kişinin enerjik olmasını sağlayabilen keçiboynuzunu cinsel olarak performans arttırıcı olarak da kullanılma şansı bulunmaktadır. Hem istek arttırıcı hem de güç arttırıcı olarak bulunan keçiboynuzunun öte yandan sperm sayısını ciddi olarak arttırdığı bilinmektedir.
İbrahim Saraçoğlu’nun keçiboynuzu kürü
Keçiboynuzu faydaları İbrahim Saraçoğlu’nun da dikkatini çektiğinden, kendisi konuyla alakalı bir kür hazırlamıştır. Bu küre göre, öncelikle başlangıç olarak alınacak keçiboynuzlarının kalitesine dikkat edilmelidir. Mümkün olduğunca koyu renkli keçiboynuzları satın almak kürün daha da faydalı olmasına neden olacaktır.

keciboynuzu-tuketimi

Kürün yapılması için alınan altı yedi adet keçiboynuzu,önce bol su ile yıkandıktan sonra küçük küçük parçalara ayrılarak yarım litre miktarındaki kaynama sürecinde olan suyun içerisine bırakılır. Orta ateş denilebilecek sıcaklıkta sekiz dakika boyunca kaynatılan keçiboynuzları bu süreçten sonra soğumaya bırakılır. Soğuyan keçiboynuzları cam bir şişeye konularak 3 gün içerisinde tüketilene kadar her sabah kahvaltıdan önce ve her akşam yemeğinden önce bir çay kaşığı miktarında tüketilir.

Keçiboynuzu faydaları ve zararları nelerdir?
Kullanılan her ürünün belli başlı yararları olduğu gibi dikkat edilmesi gereken noktalara dikkat edilmediğinde aynı ürünlerin zararlarından da bahsetmek mümkün olmaktadır. Aşırı derecede tüketilen keçiboynuzları daha sonraki süreçlerde bünye için bir takım yan etkiler ortaya çıkartmaktadır. Bunlardan başlıcası içeriğindeki bol miktardaki şekerden ötürü şeker hastalarının hastalıklarını tetikleyici durumlar oluşturmasıdır.

Bu sebepten ötürü şeker hastalığı gibi şekerle alakalı sıkıntıları oaln bireylerin keçiboynuzu tüketimi yapmadan önce mutlaka doktorlarına danışıp konuyla ilgili fikir almaları gerekmektedir. Öte yandan yine bilinçsiz bir biçimde tüketim yapıldığı şartlarda bireyde mide bulanması, baş dönmesi ve kusma durumları da meydana çıkmaktadır. Bu nedenle her kullanımda dozaja uygun hareket etmek, tetikleyici hastalık bulunuyorsa da keçiboynuzunu doktorunuzun izin verdiği müddetçe kullanmak en mantıklı davranış olacaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder