Kadınlar Nasıl ve Neden Aldatırlar ? - Ders Kitabı Cevapları

Yeni Yayınlar

Mayıs 09, 2018

Kadınlar Nasıl ve Neden Aldatırlar ?

Edit
 DERS KİTABI CEVAPLARINA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ! 

Kadınlar Nasıl ve Neden Aldatırlar ?

Kadınların aldatması hakkında görüşler
Bir erkek ve bir kadının arasında kurulan duygusal bağ, onları çift olmaya ittikten sonraki süreçlerde yaşanacaklar tamamen kişilerin kafasında bitmektedir. İster sevgili, ister karı koca olunan bu sürçelerde durumların gidişatı tamamen duygusal yoğunlar çerçevesinde gelişmektedir.


Durumlar böyleyken, ilişkilerin her zaman dolu dizgin ve mutlu gideceğinin bir garantisi olmadığından, bazı durumlarda işler sarpa sarabilir ve bireyler birbirlerini aldatabilirler. Her ne kadar üzücü ve yanlış bir durum olsa da ilişkilerin bu şekilde sonlanan kötü bir yüzü de bulunmaktadır.

Genel algı olarak erkeklerin aldattığı düşünülse de, aslında artık modern çağda kadınlar da ne isteyip neyi istemediğine karar verebilecek özgürlüğe sahip olduğu için kadınlar konusunda da sıklıkla aldatma hikayeleri yayılabilmektedir. Kadınların genel yapıları olarak uzun ilişkiye, saygıya, aşka, sadakate ve güvene olan bağlılıkları bilinse de bazı ilişkilerde kadınların göze aldıkları noktalar çok daha uç yerlerdeki düşünceler olabilmektedir.

Kadınlarda ilk olarak aldatma düşüncesinin oluşma süreci, yaşadıkları ilişkilerde / evliliklerde manevi olarak tatmin edilememeleri sonrasında ortaya çıkmaktadır. İlişkide bulunduğu erkeğin onun duygularına karşılık vermemesi, isteklerini karşılamaması ve karşısındakinin hayatında hep 2. planda kaldığını fark etmesi sonucu ayrılık haberlerinin gelmesi neredeyse kaçınılmaz olarak adlandırılmaktadır.

Kadın neden aldatır? Nasıl anlaşılır?
Yeni heyecanların peşine düşmek : Çoğunlukla evlilik hayatları veya sevgililik hayatları artık tamamen monotona dönmüş kadınlar hayatlarında yeni heyecanlar aramaya başlamışlardır. Mutsuzluklarını yaşayacakları yeni heyecanlarla ve adrenalinle bastırmaya çalışan kadınların sayısında her geçen gün artış görülmektedir. Erkeklerin bu tip heyecanları genelde başka kadınlarla cinsellik yaşamak üzerine kurulmuşken kadınların daha çok duygusal yönden tatmin olmaya çalıştıkları dikkat çekmektedir.

Bir anda başkasına aşık olmak : Her ne kadar beklenmedik bir olay olsa da hayatın kime ne zaman ne getireceği belli olmamaktadır. Bu sebepten ötürü erkekler için de kadınlar için de geçerli olan bir durum olarak kişilerin hayatlarında aniden bir başkasına aşık olma durumu ortaya çıkabilmektedir. Aşk konusunda kadınların daha cesaretli davranması, ortaya çıkan bu tip durumlarda onların daha cesaretli davranabilmesine ve yeni aşklarının peşinden gitmelerine sebep olabilmektedir.

İlgisizlik faktörü : Bu ilişki içerisinde her iki cinsiyet için de başka arayışlara geçmek için oldukça geçerli bir sebeptir. Uzun süreli ilişkilerde ve evliliklerde, genelde erkeklerin yaptıkları en büyük hata kadınların ömür boyu onların yanında sorgusuz sualsiz duracaklarını keşfetmeleri olmuştur. Ancak ilgi görmeyen, kendisiyle konuşulmayan, başarıları takdir edilmeyen, başarısızlıklarına destek görmeyen vb. pek çok durumda yanında birini bulamayan her kadın yanlış da olsa psikolojikman aldatma evresine kendini hazırlamaktadır.

Unutulamayan eski sevgili : Bazı kadınların geçmişinde gerçekten büyük yer kaplayan insanlar olabilmektedir. Eğer evliliklerde veya sevgililik yaşantısında da yetersizlikler yaşanırsa kadınların bazıları otomatikman geçmişteki deneyimleri ile şuanlarını karşılaştırmakta ve geçmişteki kişiye manen daha iyi tatmin olmak için dönmeye çalışmaktadırlar.

İntikam hırsını yaşamak : Kadınlar cephesinde yaşanan aldatmaların en sık nedeni erkeğin aldatmasının yakalanması olmaktadır. Çünkü erkeklerin aklından geçen hayatlarındaki kadınların hep bir kenarda durması ve diğer fırsat dahilinde olan kadınların değerlendirilebilir durumda olmasıdır. Ancak aklı başında ve öz saygısı bulunan kadınların, aldatıldıklarını öğrendiklerinde yaşadıkları travma ve üzüntüden dolayı karşılarındakine de aynı durumu yaşatmak için intikam uğruna aldatmayı göze aldıkları görülebilmektedir.

Yenilenme ihtiyacı hissetmek : Hayatının gidişatından memnun olmayan, hayatında bazı yeniliklere yer açmak isteyen kadınların bu tip yenilik ihtiyaçlarından aldatma yoluna başvurdukları görülmektedir. En basit anlatım olarak ego tatmin etmek isteyen kadınların başvurduğu yöntemlerden biri ve arkasına sığındığı nedenlerden biri yenilik ihtiyacıdır.

Kötü cinsel yaşam : Eşiyle veya sevgilisiyle tatmin olamadığı berbat bir cinsel ilişkisi olan kadınların, alamadıkları zevkleri başka insanlarla tatmin etmeye çalıştıkları gözlemlenmiştir. Orgazm olamamak duygusal yoğunluk olarak baskın olan kadınların bazıları için problem olmasa da, cinsel yoğunluğu da duygusal yoğunluk gibi ağır ve önemli bir şekilde yaşayan kadınların tatmin olamadığı bir cinsel anlayış kendileri için neredeyse zulüm haline gelmektedir. Ancak kendilerini seven ve ilgi gösteren adamlar hayatlarında bulunuyorsa, her ne kadar doğru olmasa da bu tip güzelliklerden sırf iyi bir seks uğruna uzak kalmamak için hayatlarındaki erkeklerden ayrılmamakta, hem biriyle birlikteyken hem de başka biriyle cinsel birleşim yaşayabilmektedirler.

Seven kadın neden aldatır?
Toplum içerisinde genel olarak varılan kanı, eşini gerçekten seven kadınların aldatma eğiliminde olmayacağı olsa da bazı durumlarda sadece beslenilen sevgi durumları kurtarmaya yetmemektedir. Çünkü kadınlar her ne kadar sevgililerini / kocalarını çok seviyor olsalar da yaşadıkları bir takım deneyimler onları bu tip yanlışlara düşmeye yönlendirmektedir.

Örnek verilecek olursa; hayatındaki erkeği çok sevmesine rağmen başka bir erkeğe aşık olması durumunda, kocasının kendisine olan ilgisizliğinden artık ne yapacağını şaşırmış olması durumunda, iş çevresinden veya okul çevresinden birinin kendisine gösterdiği ilgiden dolayı acaip derecede kafasının karışması, maddi durumlardan kaynaklı çekilen zorlukların başka bir erkekte hiç yaşanmayacağı bir durum oluşması, aldatıldığını öğrenme ve karşılığını aynı şekilde yaşatma dürtüsü, kariyer edinmek adına yanlış yollara başvurma veya kocasının cinsel yönlerde kendisini hiç tatmin edememesi eşini veya sevgilisini seven kadınlar için ihanet edebilmek adına geçerli sebeplerdendir.

Kadının aldatma belirtileri nelerdir?
Hayatındaki erkeğe ihanet edecek kadın, aslında dışarıdan bakıldığında her şeyi normal olarak devam ettiriyor olduğunu zannetse de dış bir göz eğer kadının esas karakterine hakimse bir farklılık olduğunu kolaylıkla anlayabilmektedir. Çünkü ihanet ister eşe ihanet boyutunca yaşansın, ister sevgiliye ihanet boyutunda yaşansın kadını hep diken üstünde ve her şey olağanmış gibi davranmaya ittiği için bir takım farklılıklar gözlemlenebilmektedir.

Bu değişiklikler pek çok farklı kadında gözlemlenmiş ve ortaya şu tip belirtiler çıkmıştır;

Hiç huyu olmadığı halde kadınlar hayatlarındaki erkeklere garip hediyeler almaya başlayabilmektedirler.

Hayatındaki diğer insanın hoşlandığı şeyleri daha rahat anlayabilmek adına bir anda müzik zevki değişebilir, giyim tarzı farklılaşabilir veya günlük alışkanlıklarının yerini yepyeni alışkanlıklar alabilir.

Size olan sevgisini artık çok daha nadir dile getirir.

Sürekli sizi mevcut ilişkinizin bitmesine dair sorularla darlayabilir.

Hayatındaki diğer insanlara gayet incelikli ve masum davranırken size karşı oldukça umursamaz ve kaba olabilir.

Uykularından sürekli kabuslarla uyanır, muhtemelen uykusunda yakalandığını görmektedir.

Kendisine ve size iki ayrı birey gibi yaşama alanları sunmaya başlar.

Hayatındaki esas ilişkisine dair hiçbir sorunu çözmeye yanaşmaz.

Eğer evlilik hayatı mevcutsa, evle ilgili bütün yemek hazırlama, temizlik yapma vs. işlerle alakasını keser.

Tatile çıkma konularında yalanlar söyleyerek kendisine başka tatil planları kurmaya çalışır.

Kendi arkadaşlarıyla kendi ortamında takılırken hayatındaki adamı ortama çağırmamaya başlar.

İçinde bulunduğu mevut karışıklık kendisini daha duygusal ve daha sinirli bir insan yapmaktadır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder