İdeal ilişki Süresi Ne Kadar Olmalı ? - Ders Kitabı Cevapları

Yeni Yayınlar

Mayıs 17, 2018

İdeal ilişki Süresi Ne Kadar Olmalı ?

Edit
 DERS KİTABI CEVAPLARINA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ! 

İdeal ilişki Süresi Ne Kadar Olmalı ?

İdeal seks süresi ne kadardır?
Eşler arasında, ilişkinin sürdürülebilirliğini arttıran en önemli bağlılıklardan biri de kuşkusuz cinsel hayattır. Çiftlerin sahip olacağı iyi bir cinsel hayat, bağlantılı olarak uzun soluklu arzuyu ve birlikteliği de beraberinde getirebilmeltedir. Çoğu çiftin kafasındaki temel algı, yatak odasında ne kadar uzun süreli zaman geçirilirse ilişkinin aynı yönde iyi olacağıdır. Ancak düşünülen bu algı tamamen yanlıştır.


Çünkü her ne kadar uzun süreli cinsel temasların hayali kurulsa da, yatak odasında işlerin çoğu zaman öyle gitmediği zamanla anlaşılabilmektedir. Yani etkileyici bir cinselliğin illa ki uzun bir süreci kapsaması ve hiddetli bir cinsel birleşmenin yaşanması ideal seksi tanımlamanın tek açıklaması olmamalıdır.

Her şeyden önce, çiftlerin kendi aralarında yaşadıkları birleşme sonrasında oturup bunun kıyasını yapmaları çok gereksiz bir durumdur. Bazı durumlarda uzun süren birleşmelerde ne erkek tarafı ne de kadın tarafı ilişkiden istedikleri verimi alamamaktadırlar. Bunun yerine bazı zamanlarda yaşanan kısa süreli birleşmeler daha verimli ve daha doyurucu geçebilmektedir.

Özellikle Türk toplumu göz önüne alındığında, erkekler arasında uzun süren birleşmeler yaşamak cinsel bir güç olarak kabul edilmekte ve cinsel olarak başarı kıstası olarak uzun süren cinsel birleşmeler kabul görmektedir. Ancak bunun olağan cinsel yaşamla hiç bir alakası yoktur. Aksine başarılı bir cinsel hayattan söz edilebilmesi için birleşmede her iki tarafın orgazm olabilmesi ve cinselliğin her yönünden doyuma ulaşabilmesi asıl kıstas sayılmaktadır.

Bu gerçeği baz aldığımızda ilişkilerde aslolanın uzun süreçlerde yaşanan cinsel birleşme değil, sürecin önemli olmadığı ve doyuma odaklanılan cinsel birleşmenin esas alındığı bilinmelidir. Konuyla ilgili Amerika Birleşik Devletleri’nde ve Kanada’da pek çok araştırma yapılmış, 10 yıl süren araştırmalar neticesinde yeterli olacak cinsel birleşmenin süresi 4 dakika, ideal olacak cinsel birleşmenin süresi 10 dakika ve daha uzun yorucu ilişkilerin süresi de 13 dakika ve daha uzun süreli cinsel ilişkiler olarak belirlenmiştir.

Seks süresini kısaltan sebepler nelerdir?
Hem dünya genelinde hem de Türk toplumunda, seks süresini kısaltan en büyük problemler erkeklerin ereksiyon problemi yaşamaları ya da erken boşalma sorununa sahip olmalarıdır. Bu iki problem hem erkekleri zihnen çok etkilediği gibi hem de kadınları cinsel yaşamdan ciddi anlamda soğutma potansiyeline sahip durumlardır.

Bu tip sorunlar yaşayan erkeklerin bir diğer problemlerini, bu durumlarını herhangi bir yakın arkadaşlarıyla ya da bir uzman hekimle paylaşmamalıdır. Bunun sebebi de bu durumdan utanmaları ve herhangi bir tedavi yöntemine yanaşmamalıdır. Oysa ki az önce de belirttiğimiz gibi bu konuyu yaşayan pek çok erkeğin olduğu bilinmektedir. Ayrıca her iki cinsel problemin de çözüm yolları tıbben mevcuttur.

Özellikle Türkiye verilerine baktığımızda, her 5 erkekten 1’inde görülen ereksiyon probleminin bu verisi; Türk Androloji Derneği tarafından ülke çapında 2593 çiftle birlikte yapılan deney sonuçlarınca belirlenmiştir. Bu rakam Türk erkek nüfusunun yüzde yirmilik bir kısmını temsil etmekte ve aslında azımsanacak bir rakam da olmamaktadır.

Cinsel birleşmelerde sağlıklı olarak kabul edilen süre aralıksız bir şekilde sürdürülen, 4 ya da 5 dakika boyunca süren cinsel birleşmedir. Erken boşalma problemi yaşayan erkeklerin bazen birleşmeye girilmeden bazen de birleşme esnasındaki 1 dakika içerisinde boşalma gerçekleşir. Bu tip durumlarda boşalmayı engelleyememe, sertleşmeyi kontrol edememe gibi durumlar hem erkeği hem de kadını psikolojikman rahatsız edebilmektedir.

Konuyla ilgili Türkiye’de Türk Androloji Derneği’nin pek çok çalışmaları olmuş, hatta bu erken boşalma problemiyle ilgili yürüttüğü bilgilendirme işlemlerinde yaptıkları kampanyalarının sloganlarını da “Bazen doğru süre 1 dakikadan daha fazlasıdır.” şeklinde olmuştur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder