Hidroklorik Asit Güvenlik Önlemleri - Ders Kitabı Cevapları

Yeni Yayınlar

Mayıs 06, 2018

Hidroklorik Asit Güvenlik Önlemleri

Edit
 DERS KİTABI CEVAPLARINA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ! 

Hidroklorik Asit Güvenlik Önlemleri 

Hidroklorik asit ile çalışırken veya saklarken ne gibi tedbirler alınmalıdır, ne zarar verir, güvenlik önlemleri nelerdir?


Hidroklorik Asit Güvenlik Önlemleri
Hidroklorik asit – veya HCl – saf halde oldukça aşındırıcı olan bir asittir. Hasar veya yaralanmayı önlemek için her zaman özenle kullanılması gerekir. HCl’yi tutarken, taşımakta ve saklarken spesifik güvenlik önlemlerini almalısınız ve kazaya bağlı temas durumunda hemen tıbbi yardım almanız gerekir.

Hidroklorik Asit Güvenlik Önlemleri
Hidroklorik Asit Güvenlik Önlemleri 

Kullanma

HCl ile çalışırken, gözlerinizi ve cildinizi korumak için, her zaman kimyasallara dayanıklı bir önlük, kimyasallara dayanıklı eldiven ve koruyucu gözlük takın. Konsantre hidroklorik asit solunduğunda toksiktir, bu nedenle içinize çekmeyin, solumayın ve bir davlumbazın altında tutun.

HİDROKLORİK ASİT KİMYASAL ÖZELLİKLERİ
Nakil – Transport

HCl taşınırken kırılmaz şişeler veya PVC kaplı şişeler kullanılmalıdır. Dolu şişeyi tutmadan veya dokunmadan önce asit şişesinde çatlaklar olup olmadığını kontrol edin. Dolu şişeye dokunmadan önce masaya dökülen asit olup olmadığını kontrol edin.

Depolama

Asitler özel ahşap dolapta saklanmalıdır. Ahşap dolaplar asit depolamak için metal dolaplardan daha iyidir, çünkü metal, hidroklorik asit dumanından kolayca alaşımlanır. Hangi şişenin HCl içerdiğini bilmesi için, şişenizde renk kodlu asit şişe kapağı kullanın.

Acil bir durumda

HCl gibi zararlı bir aside maruz kalırsanız derhal tıbbi yardım isteyin. Asit cildinize sıçrarsa, 15-20 dakika su ile durulayın. Asit gözlerinize girerse, gözlerinizi hemen en az 15-20 dakika su ile yıkayın. Asit, giysilerinizi ıslatırsa, cilde temas etmeden derhal giysilerinizi çıkarın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder