Her kademede Kodlama Dersi Neden Olmalı? - Ders Kitabı Cevapları

Yeni Yayınlar

Mayıs 19, 2018

Her kademede Kodlama Dersi Neden Olmalı?

Edit
 DERS KİTABI CEVAPLARINA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ! 

Her kademede Kodlama Dersi Neden Olmalı?

İnternet ve teknolojinin gelişmesiyle beraber, gelişmiş ülkeler geleceğe yönelik yeni stratejiler geliştirmeye adım attılar. Bunlardan  en önemlisi ise teknoloji ile paralel gelişmekte olan yazılım sektörü oldu. Yazılım hemen hemen hayatımızın her alanında gerekli duruma geldi. Bunun farkında  olan ülkeler ise  eğitim sistemlerinde temel baz alarak “Her kademe Kodlama Dersi” eklediler.


Ülkemizde ise Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Milli eğitim bakanlığına önerdiği her kademede “Kodlama Dersi” olsun projesiyle ciddi adımlar atıldı.

Her kademede Kodlama Dersi Neden Olmalı?
Her kademede Kodlama Dersi Neden Olmalı?

Bakan Işık dün katıldığı televizyon programında olumlu gelişmelerin olduğunu belirtip, Milli eğitim bakanlığın da bu konuda ciddi çalışmalar yaptığını belirti. . Ne zaman müfredata gireceği merak konusu oldu.

Her kademede Kodlama Dersi Neden Olmalı?
Çocuklara erken yaşta programlama eğitimi verildiğinde; sistematik düşünme, problem çözebilme, olaylar arasındaki ilişkileri görebilme yetilerini programlama eğitimi ile kazanılabilir. Bu özelikte bireylerin yetişmesi sadece bilgisayar, yazılım alanında değil. Türkçe matematik, günlük hayatta karşılaştıkları problemler gibi durumlarda olaylar arasında ilişki kurup daha kısa sürede anlama ve sorunu çözebilme becerilerini kazandırır.

Erken yaşta programlama eğitimi ile iligili ünlü düşünürlerin belirtiği ifadeler ise oldukça dikkat çekici ve etkili olmuştur.

Steve Jobs : “Bu ülkedeki herkes programlamayı öğrenmeli, çünkü insana nasıl düşünmesi gerektiğini öğretiyor.”

Barack Obama : “Telefon ile sadece oyun oynama, programla.”

Ashton Kutcher : “Bilgisayar bilimi; fizik, kime veya matematik gibi her okulda okutulmalıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder