Flört Nedir ? Nasıl Edilir ? - Ders Kitabı Cevapları

Yeni Yayınlar

Mayıs 16, 2018

Flört Nedir ? Nasıl Edilir ?

Edit
 DERS KİTABI CEVAPLARINA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ! 

Flört Nedir ? Nasıl Edilir ? 

Flörtün bir erkek ve bir kadının birbirlerine olan duygusal hislerinin başlangıç aşamasında birbirlerine karşı gerçekleştirdikleri bedensel ve fikirsel bütünlüklerin tamamı olduğu görülmektedir. İlişkilerin başlangıç aşamasında geçirilen flört süreci, ilişkinin en tatlı ve en masum anları olarak kabul edilmektedir. Üstelik gayet başarılı ve duygusal olarak giderek yoğunlaşılan bir flört dönemi, bir sonraki aşamada çok iyi ve yolunda gidebilen bir ilişkiye kapı açacaktır.


Flört, ilişkilerden önce birbirine ufak hoşlantılar duyan erkeğin ve kadının ilişkiye tam olarak başlamadan önce esasen birbirlerini tanıma süreçlerine girdikleri bir safhadır. Yani çiftler arasında yapılacak bir çeşit oyun olarak da adlandırılabilmesi mümkündür. Bu süreçlerde kişiler mümkün mertebe dürüst davranmaya çalışmalı, karşısındakinin kendisini olduğu haliyle tanıyabilmesine imkan vermelidir.

Flört Nedir ? Nasıl Edilir ?
Flört Nedir ? Nasıl Edilir ? 

nasil-flort-edilir

Nasıl edilmelidir?
Hem kadınların hem de erkeklerin kendilerini karşılarında hoşlandıkları kişilere hem yaşam standartları açısından, hem hayatta beğendikleri şeyler açısından, hem kişisel özellikleri açısından hem de tarzlarının ne olduğu açısından detaylı olarak açıklamaları icap görülmektedir. Bu tanıtımlar yapılırken kişiler sadece karşı taraftan duyduklarıyla değil, flört aşamasında gerçekleşen her türlü olayda kendileri gözlem yaparak da bazı bilgileri edinebilmelidir.

Örnek verilecek olursa, karşı taraf size arkadaşlık ilişkilerinde çok fedakar olduğunu ve her ne durumda olursa olsun arkadaşlarının isteklerini geri çevirmeyeceğini söylese de bunun ilerleyen günlerde ne kadar doğru ne kadar yanlış olduğunu kendiniz gözlemlemeniz daha mantıklı bir hareket olacaktır. Çünkü sizin yanınızda farkında olmadan arkadaşı hakkında bir yorum yaptığında ne kadar doğru ne kadar yanlış konuştuğunu anlama imkanınız olmaktadır.

flort-kosullari

Flört aşamasında en çok yapılan hatalardan biri, flört aşamasının heyecanına ve rehavetine kapılarak kişinin kendisini abartarak karşı tarafa yansıtmaya çalışmasıdır. Bu her ne kadar farkında olmadan da yapılıyor olunsa da, flört ettiğiniz kişinin sizin kendi benliğinizi deyimi yerindeyse “şişirerek” anlattığınızı düşünmesine ve sizden soğumasına neden olabilmektedir.

Flört başladığı heyecanla sonlandırılmalıdır. Haddinden fazla uzun süren flörtler hazin bir sonla bitebilir. Zamanlama çok önemlidir. Flörtü başlatan kişi bitirmelidir. Son ana kadar arzusu bakışlar, dokunma, sevgi sözcükleriyle diri tutulan flört öpüşme ya da sevişme ile sonlandırılır. Artık netlikler daha fazladır ve yola bir çift olarak ciddi bir ilişkiyle devam edilir.

flort-etme-durumu

Flört süresince yapılması gerekenler
Flört süresinden bahsedildiğinde ilk düşünülmesi gereken konu flört ne kadar sürmeli konusudur. Bir ilişkide belirli kalıplara sığdırılabilecek bir flörtleşme evresi bulunmasa da, flört evresinin çok fazla uzatılması ya da aşırı kısa tutulması ilişkinin ilerleyen evreleri için sıkıntı yaratabilmektedir. Bu nedenle kişilerin kendi flört evrelerinde karşılarında merak ettikleri ve çözmek istedikleri konuları çözdükten sonra daha fazla bekletmeden ilişki aşamasına geçmeleri gerekmektedir.

Flörtün iki taraf için de belki en heyecanlı ve en duygusal kısımlarından biri, bireylerin ilk öpücüklerini birbirlerine kondurdukları andır. Bu anın yaşanması için doğru kararı beklerken çok da geç kalmamanız, kadının ya da erkeğin bu adımı atmasında herhangi bir fark olmadığını unutmamanız gerekir. Ancak zamanından önce, yani flörtün ikinci gününde hemen karşınızdakini öpmek istemeniz de biraz abez olarak algılanacaktır. Süreçlerde doğru zamanı çok iyi belirlemeniz gerekmektedir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder