Eylemsizlik Nedir? Günlük Yaşamdan Örnekler - Ders Kitabı Cevapları

Yeni Yayınlar

Mayıs 20, 2018

Eylemsizlik Nedir? Günlük Yaşamdan Örnekler

Edit
 DERS KİTABI CEVAPLARINA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ! 

Eylemsizlik Nedir? Günlük Yaşamdan Örnekler

Eylemsizlik, atalet nedir, nasıl oluşur? Eylemsizlik yasası için günlük hayatımızdan örnekler, açıklamalar.


Eylemsizlik (Atalet)
Atalet, nesnenin hareket değişikliklerine direnme yeteneğidir. Başka bir deyişle hareket eden cisimler; sürtünmeyle ya da başka bir nesne tarafından yavaşlatılana kadar ya da bir başka nesne tarafından hareket yönü değiştirilene kadar, aynı hızda düz bir çizgide hareket etmeye devam ederler, buna eğilimlidirler. Bu eğilim atalet, eylemsizliktir.

Eylemsizlik Nedir? Günlük Yaşamdan Örnekler
Eylemsizlik Nedir? Günlük Yaşamdan Örnekler

Eylemsizlik Örnekleri:
1. Bisikletiyle pedal çeviren bir kişi aniden ön frenleri çekerse ve bedeni hareket etmeye devam edecek ve kolları üzerinden vücudu öne doğru savrulacaktır.

2. Bir kişi düz bir hatta bir jet ski’ye biniyor ve aniden kollarını çeviriyor. Bu durumda vücudu jet skini ilk pozisyonu olan düz hatta hareket etmeye devam edecek ve jet skiden muhtemelen düşecektir.

3. Yolda hızla ilerleyen bir araba aniden bir viraja girdiğinde eğer lastikle yer arasındaki sürtünme kuvveti yeterli değilse, araba düz hareket etmeye devam eder (virajı alamaz) ve yoldan çıkar.

4. Ay, Dünya çevresindeki dönüş hızını arttırırsa, yörüngede kalamayacak hıza ulaşır ve uzaya sürüklenip, uydumuz olmaktan çıkar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder