Enerji İçeceğinin Yararları ve Zararları Nelerdir ? - Ders Kitabı Cevapları

Yeni Yayınlar

Mayıs 09, 2018

Enerji İçeceğinin Yararları ve Zararları Nelerdir ?

Edit
 DERS KİTABI CEVAPLARINA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ! 

Enerji İçeceğinin Yararları ve Zararları Nelerdir ?

Zihinsel ve fiziksel uyarılar sağladığı gerekçesiyle piyasaya sürülen genelde uyarıcı ilaçlar ve kafein,  bulunduran aromalı içeceklerdir. Çay kahve gibi kendinden kafeinli içecekler enerji içeceği sayılmazlar, kola gibi kafein eklemeli içecekleri de enerji içeceği sayamayız. Enerji içeceklerinin alkol ile tüketimi sonucunda sağlık sorunları ortaya çıkarttığı anlaşılmış, tekrarlı tüketimlerin kalp ve psikiyatrik hastalıklara neden olduğu anlaşılmıştır.


Enerji İçeceğinin Zararları
Enerji içecekleri üzerine yapılmış yeterli sayıda araştırma bulunmadığından sağlık üzerinde etkileri tam olarak bilinememektedir.

Enerji İçeceğinin Yararları ve Zararları Nelerdir ?
Enerji İçeceğinin Yararları ve Zararları Nelerdir ?

Çocukları enerji içeceğinden uzak tutun. Enerji içeceği içen çocuk ve ergenlerde uykusuzluk, huzursuzluk, yatağı ıslatma hatta anksiyetiye rastlanmıştır.

Enerji içeceği hamileliği etkiliyor. Özellikle gebeliğin ilk üç ayında hamilelere içilmemesi yönde uyarılarda bulunulur.

Alkol ile birlikte tüketilmemeli. Alkol ile tüketimi sonucunda tam olarak neler olduğu bilinmese de geçmişte ikili karışım yapanların ölüm sayısında artma olduğu bilinmekte.

Aktif sporcular dikkat etmeli. Enerji artırması amacıyla bazen su yerine bu içecekleri tercih ediyor ama kafein vücuttaki suyu kaybettiriyor, bu da fazla su kaybına neden oluyor.

energy-drink
Enerji İçeceği İçindeki Maddeler
Guarana
 Kafein ve uyarıcı maddeler
Taurin
Ginseng
İnositol
B vitamini
Şeker
Aroma verici maddeler
Enerji İçeceğinde Alkol Var Mı ?
Tüketiciler Birliği tarafından içerisinde fazla alkol ve kafein var uyarıları ile satışı danıştay tarafından yasaklanan enerji içecekleri daha sonrasında tarım bakanlığı tebliği ile tekrar serbest oldu. Enerji içecekleri içerisinde çok sayıda farklı madde olsa bile alkol yoktur.

Enerji İçeceği Cinsel Gücü Artırır mı ?
Enerji içeceği cinsel gücü artırmaz, aksine uzun süreli kullanım sonuçları olarak bir çok hastalıkla karşı karşıya kalınır.

Enerji İçeceğinin Yararları
Enerji içeceklerinin insan sağlığına ya da metabolizmasına bir faydası olduğunu söyleyemesek de içerisindeki kafein sayesinde daha dinç ve zinde olmanıza destek olabilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder