Cumhuriyeti Korumak ve Güçlendirmek İçin Yapılması Gerekenler - Ders Kitabı Cevapları

Yeni Yayınlar

Mayıs 20, 2018

Cumhuriyeti Korumak ve Güçlendirmek İçin Yapılması Gerekenler

Edit
 DERS KİTABI CEVAPLARINA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ! 

Cumhuriyeti Korumak ve Güçlendirmek İçin Yapılması Gerekenler 

Cumhuriyeti korumak ve güçlendirmek için yapılması gerekenler nelerdir? tatürk’ün gençlere emanet ettiği cumhuriyeti korumak için yapılması gerekenler nelerdir?


Cumhuriyet İle İlgili Sözler
Öncelikle bir cumhuriyet rejimini yaşamak hem de Ortadoğu coğrafyasına bu kadar yakınken bizler için büyük bir şans. Bazı şeyler vardır elden gidince kıymeti anlaşılır işte Cumhuriyet‘te böyle bir şey. Giderse geriye zor gelebilecek boşluğu zor doldurulabilecek bir yaşam biçimidir Cumhuriyet.

Cumhuriyeti Korumak ve Güçlendirmek İçin Yapılması Gerekenler
Cumhuriyeti Korumak ve Güçlendirmek İçin Yapılması Gerekenler 

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün bize bıraktığı en büyük miras olan Cumhuriyet’i korumak için öncelikle bilimsel, pozitif düşüncenin peşini asla bırakmamalıyız. Bu ülkeyi şeyhler dervişler ülkesi haline getirilmemesi için elimizden geleni yapmalıyız. Günümüzde büyük bir kıskaç altına giren cumhuriyetimizi korumak için her an tetikte olunması gerekmektedir.

Cumhuriyetin bir numarası yoktur. Yani birinci, onuncu, on beşinci cumhuriyet diye bir kavram tamamen yalan dolandan ibarettir. Cumhuriyet herkesin insanca yaşadığı, yönetimi her daim katılma hakkının olduğu yaşam tarzını herkesin seçtiği bir rejimdir.

Dikkat edilecek olursa cumhuriyet rejimi düşmanları cumhuriyet rejiminde rahatça yaşarlar her türlü yaşam şekline saygı olduğundan ve serbestlik olduğundan kimse onlara karışmaz ve suçlamaz. Ancak onların istediği yönetim tarzlarında ise insana saygı kesinlikle yoktur. Onlar gibi olanlara saygı onlar gibi olmayanlara ise zulüm vardır. Bugün Ortadoğu ülkelerine iyi bakın ve görün ki bir nevi diktatörlük yaşamaktadırlar. Çok sesliliğe müsamaha yoktur.

Cumhuriyet demek bilimsel ve akılcı düşünce ile insanların yönetilmesi demektir. Bundan sonra Türk gençliğinin kendisine şunu sorması gerekiyor. “Ben insan gibi yaşamak istiyor muyum?” Bu soruya EVET cevabı veren herkesin Cumhuriyet rejimine kesinlikle sahip çıkması gerekir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder