Çanakkale Savaşında Kadınların Rolü ve Önemi - Ders Kitabı Cevapları

Yeni Yayınlar

Mayıs 23, 2018

Çanakkale Savaşında Kadınların Rolü ve Önemi

Edit
 DERS KİTABI CEVAPLARINA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ! 

Çanakkale Savaşında Kadınların Rolü ve Önemi 

Türk tarihinin en önemli zaferlerinden ve savaşlarından birisi olan Çanakkale Savaşında Türk kadınlarının rolü ve önemi ile ilgili yazımız.


Yiğit Türk kadınları tarih boyunca her daim Türk erkeği ile birlikte olmuş ve verebileceği en büyük desteği veregelmiştir. Çanakkale Savaşında da Türk kadınlarının yadsınamayacak rolleri bulunmaktadır.

Çanakkale Savaşında Kadınların Rolü ve Önemi
Çanakkale Savaşında Kadınların Rolü ve Önemi 

Çanakkale Savaşında Türk kadını bilinenlerin aksine sadece cephe gerisinde bulunmamaış aksine Türk askerleri ile birlikte siperlerde de yer almış ve işgalci emperyalist düşman askerlerinin yenilmesi için her türlü çabayı sergilemiştir.

Avustralya ve yeni Zalanda’lı askerlerden oluşan Anzakların arşivlerinde Çanakkale Savaşında ki Türk kadınları ile ilgili bir çok bilgi bulunmaktadır. Özelliklse savaş esnasında Anzak askerlerinin yazmış oldukları günlük ve mektuplarda bu konu hakkında bir çok bilgiye ulaşılabiliyor. Bu konuda bir örnek vermek gerekir ise The Age isimli Avustralya merkezli gazetenin Eylül 1915 sayısında şu şekilde bir yazı çıkmaktadır:

“Erkek kılığındaki Türk kadınları cephede çatışmalara katıldı. Hem cephede olduğu kadar hem de cephe gerisinde de askerlere mermi ve erzak taşıyarak zafere katkıda bulundular. Anafartalar 56. fırkada silahlı mücadeleye katılmış kadınlardan biri Mücahide Hatica Hanım’dır. Ahmet diye çağrılıyordu ve gerek şarapnelle gerekse kurşunla 9 farklı yerinden yara almıştı. Nezahat Onbaşı da Albay Hafız Hamit Beyin kızı idi ve 3 sene tüm savaşlara katılmıştı. 70. Alay ile birlikte zafer yolunda siperlerde mücadele etmişti”

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder