Beyin Göçü Nedir? Kısaca - Ders Kitabı Cevapları

Yeni Yayınlar

Mayıs 07, 2018

Beyin Göçü Nedir? Kısaca

Edit
 DERS KİTABI CEVAPLARINA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ! 

Beyin Göçü Nedir? Kısaca 

Beyin göçü nedir, nedenleri nelerdir? Beyin göçü nasıl gerçekleşir, özellikleri, beyin göçü hakkında kısaca bilgi.


Beyin Göçü
Beyin Göçü Mesleki açıdan eğitim almış ve çok iyi yetişmiş kalifiye eleman dediğimiz çalışanların çeşitli nedenlerden dolayı başka ülkelerde çalışmayı tercih etmelerine beyin göçü denir. Özellikle gelişmekte olan ülkelerden gelişmiş ülkelere doğru yoğun olarak beyin göçü gerçekleşmektedir. Gidilen ülkelerde daha iyi bir çalışma ortamı ve hayat standartlarının yüksek olması beyin göçünün başlıca nedenleridir.

Beyin Göçü Nedir? Kısaca
Beyin Göçü Nedir? Kısaca 

İlgisizlik, anlaşılamama, etnik ve siyasi baskılar da göç ne neden olmaktadır.

Beyin göçüne en iyi örnek olarak II. Dünya Savaşı sırasında Nazi baskısından kaçan Yahudi bilim adamlarının Türkiye’ye yerleşmeleri gösterilebilir.

Ülkemizden yurt dışına gönderilen 50 bin öğrencinin yıllık maliyeti 1,5 milyar doları bulmaktadır. 5 yıllık eğitim maliyeti ise 7,5 milyar doları geçmektedir. Ülkemizde iyi eğitim görmüş her 100 kişiden 59’u (%59) yurt dışında çalışmayı tercih etmektedir.

Ülkemiz beyin göçü sıralamasında 32 ülke içinde 24. sıradadır. En fazla beyin göçü veren ülke ise Hindistan’dır. En çok beyin göçü alan ülkeler ise Kanada, ABD, İngiltere ve Almanya gibi gelişmiş ülkelerdir. Ülkemizde beyin göçüne karşı son yıllarda gerek resmi, gerekse özel kurumlarca çeşitli önlemler alınmakta ve bu konuda çeşitli çalışmalar yapılmaktadır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder