Avokado Yağı Faydaları - Ders Kitabı Cevapları

Yeni Yayınlar

Mayıs 09, 2018

Avokado Yağı Faydaları

Edit
 DERS KİTABI CEVAPLARINA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ! 

Avokado Yağı Faydaları

Avokado yağının içeriği ve faydaları
Sıcak iklimlerin yer aldığı bölgelerde yetiştirilen bitkilerden biri olan avokado, bunun yanında bu bölgelerin haricinde Güney Afrika’nın serin bölgelerinde ve Avustralya gibi ülkelerde de yetiştirilme imkanı bulunan bir bitkidir. Türkiye’ye baktığımızda çok fazla yetiştirilme yaygınlığı olmadığı halde Akdeniz bölgesindeki belirli kısımlarda (sıklıkla Antalya ilinde yetiştirilmektedir) avokado yetiştiriminin gerçekleştirildiği görülmektedir.


Avokadonun kendisinin başlı başlına yararlarının olmasının haricinde, bu meyveden elde edilen yağın da bir çok sağlık alanında oldukça faydalı bir ürün olduğu belirtilmektedir. Avokado yağının faydaları son yıllarda dünya çapında araştırılıp öğrenilmekte ve bu meyvenin yağının sağladığı pek çok yarardan haberdar olan büyük firmalar, ürettikleri ürünlerde avokado yağının kullanılmasına özen göstermektedirler.

Avokado yağı, tıpkı zeytinyağı gibi hem yiyecek olarak tüketilebilmekte; hem cilt bakım ürünlerinde kozmetik sektöründe yer alan çoğu ürünün içinde yer alabilmekte, hem saf olarak alınan avokado yağı evde birinci elden kullanılarak doğal cilt maskeleri ve saç maskeleri de yapılabilmektedir.

avokado-yagi-etkileri
Avokado yağı nasıl elde edilir?
Avokado meyvesini soğuk presleme yöntemine maruz bırakara içeriğindeki kaliteli avokado yağını elde edebilmek mümkündür. Bu yağın içeriğinde başlıca olarak düşük seviyelerdeki asitler ve bol miktarda E vitamini bulunmaktadır. Şuan piyasada satışta olan avokado yağları hem yiyecek olarak hem saç bakım ürünü olarak hem cilt bakım ürünü olarak hem de faydalı bir masaj yağı olarak kullanılabilmektedir.

Bu yağın ham halinin elde edildikten sonra direkt olarak cilde sürülmesi, bazı durumlarda rahatsız edici sonuçlar ortaya çıkartmaktadır. Tahriş yaratma ihtimali bulunan avokado yağının cilt üzerinde komple denenmeden önce, ufak bir bölgede denenmesi ve eğer sıkıntı yarattığı bir durum gözleniyorsa içerisine zeytin yağı ve badem yağı ürünü eklenerek o şekilde kullanılması gerekmektedir.

Avokado yağı faydaları nelerdir?
Avokado yağı, hem cilt kanseri hastalığına hem de prostat kanserine karşı doğal bir koruma sağlamaktadır. Bunun dışında örnek verilecek olursa sigara içen kişilerde oluşma ihtimali bulunan akciğer kanseri riskini de çok az bir seviyeye indirebilmektedir. Verdiğimiz örnek sonucunda da sigara kullanan kişilerin avokado yağı tüketimine özen göstermeleri gerektiğini hatırlatmakta fayda vardır.

İçeriğinde bulunan bol miktardaki E vitamini sayesinde hem cilt üzerinde koruma sağlayıp oluşan yaraların  daha hızlı iyileşmesini sağlamakta, hem de koroner kalp hastalıkları risklerinin oluşmasını yok denecek seviyeye indirebilmektedir.

Cilt hücrelerinin kendini daha hızlı yenilemesini sağlayarak ciltte oluşmuş kırışıkları giderir, sarkmaları önler, ciltte temizlik sağlar ve yeni cilt hücrelerinin üretilmesine katkıda bulunmaktadır.
avokado-yagi-kullanimi

Saçlarda kullanılan avokado yağı ise hem gür saçlara hem de parlak saçlara kavuşulmasına yardımcı olmaktadır. İçeriğindeki vitaminler ve minerallerle bahsedilen faydaları saç üzerinde ağlayan avokado yağı, aynı zamanda dış etkenlerden ötürü (hava kirliliği vb.) yıpranmış saçları besleyerek saç köklerinin de daha güçlü ve dayanıklı bir hale getirilmesini sağlamaktadır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder