Asmolen Nedir? - Ders Kitabı Cevapları

Yeni Yayınlar

Mayıs 01, 2018

Asmolen Nedir?

Edit
 DERS KİTABI CEVAPLARINA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ! 

Asmolen Nedir? 

Asmolen nedir? Asmolen ne işe yarar ve asmolen ile ilgili olarak genel bilgilerin maddeler halinde sırlandığı sayfamız.


Asmolen

Asmolen Nedir?
Asmolen Nedir? 

Asmolen, dolgu niteliğinde kullanılan, ses ve ısı yalıtımı sağlayan bloklar ya da delikli tuğlalar olarak tanımlanmaktadır. Ama günümüzde pişmiş toprak ya da beton-cüruf karışımından yapılan asmolen bloklar ya da asmolen döşemeler yerine, EPS’den (Expanded Polystyren Foam) yani genleştirilmiş polistiren sert köpükten yapılan köpük şeklinde ve kapalı gözenekli, beyaz renkli asmolen dolguların kullanılmasının tercih edildiğini görüyoruz. Kesilmesi kolay olan, kırılma riski taşımayan ve hafif olduğu için kolayca taşınabilen EPS Asmolenler, inşaatların tamamlanma süresini ve hammadde maliyetlerini azalttıkları için tercih edilmektedirler. Bu avantajlarının yanı sıra sahip oldukları özellikler sayesinde çok önemli başka avantajlar da sağlamaktadırlar. EPS Asmolenin sağladığı bütün avantajları şu şekilde sıralayabiliriz:

Kırılma riski taşımaması ve kolay şekilde kesilebilmesi önemli artılarıdır. Böylece önemli oranda maliyet ve işgücü avantajı sağlar.

Katlar arasında ısı, ses, darbe yalıtımını mükemmel şekilde sağlaması en önemli özellikleri arasında yer alır. İmal edildiği malzeme nedeniyle yalıtım özelliği sağlarken ses geçirgenliğini azaltmaktadır.
Taşıma işçiliğini önemli oranda azaltır. Diğer seçeneklere göre daha hafif olduğu için binaya ekstra yük eklemez ve onların statik yükünü hafifletir. Bu da beton ve demir kullanımının azalmasını yani önemli miktarda maliyet tasarrufu yapılmasını sağlar.

Kalıp üzerine elyaf file serilerek uygulanması sıva sonrasında çatlama riskinin olmamasın ı sağlar.
Depremlerde veya diğer sarsıntılarda oluşan bina üzerindeki yıkıcı etkilerin minimuma inmesini sağlar.

Çevreci bir ürün olması en önemli özelliklerinden birisi olmasının yanı sıra tercih edilen bir ürün olmasını sağlayan özelliği olarak da gösterilebilir. Üretimi aşamasında daha az enerji ve yakıt kullanılan EPS Asmolen, kullanıldığı binalarda da enerji tasarrufu yapılmasını sağlayarak hem bina sakinlerinin harcadıkları paranın azalmasını sağlar hem de karbondioksit emisyonunun azaltılmasına yardımcı olur. Ayrıca geri dönüşümü kolay olan bir ürün olduğu için de kısa ya da uzun vadede çevreye zarar vermesi söz konusu değildir. Hatta şehir çöplüklerinde bulunan EPS parçaları, gömülü durumda bulunan çöplerin havalanmalarını ve bu şekilde organik maddelerin daha hızlı ayrışmasını sağlamaktadır.

Kullanıldıkları binalarda yaşayan insanların her türlü çevrede, iklimde ya da mevsimde sabit ısıda hayatlarını sürdürmelerini sağlar. Yani yalıtım özelliği sayesinde insanların sağlıklarına ve yaşam kalitelerine önemli katkılar yapar. Tabi bu özelliği sayesinde ısınma masraflarını azalttığı için de iş yeri bütçelerine ya da aile bütçelerine yardımcı olmaktadır.

Sonuç olarak bu özelliklere ve avantajlara sahip olan EPS Asmolen, en çok tercih edilen dolgu malzemesidir ve bu konumunu hak ettiği de söylenebilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder