Yorgunken Spora Gitmeli miyim? - Ders Kitabı Cevapları

Yeni Yayınlar

Nisan 04, 2018

Yorgunken Spora Gitmeli miyim?

Edit
 DERS KİTABI CEVAPLARINA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ! 

Yorgunken Spora Gitmeli miyim?

Spor yapmaya gidecek olan hemen hemen herkes günün sonunda bu ikilemi yaşar. Spora için zaman belirlediniz ama işiniz bittiğinde öyle yorgun hissediyorsunuz ki, ayağa kalkacak haliniz yok. İşte tam bu noktada spora gitmek çok daha iyi bir fikir ve vücudunuzun da istediği tam olarak bu.


 Egzersiz Enerji Artırır
Dr. Mehmet Öz ve sayısız sağlık uzmanına göre, orta derecede spor yapmak yorgun hissediyorken enerjinizi artırır. Artan kalp atım hızı, biliçliliğinizi artıracak ve bitkinlik duygusunu ortadan kaldıracaktır. Aynı anda, vücudunuz artan aktivite düzeyine karşı mutluluk hormonu serotonin salgılayacaktır. Uzun vadede, egzersiz daha iyi uyumanıza yardım edecek, bu da ertesi gün daha az yorgun hissetmenizi sağlayacaktır.

Yorgunken Spora Gitmeli miyim?
Yorgunken Spora Gitmeli miyim?

Stres
Stres, yorgunluk ve egzersiz kompleks bir biçimde etkileşim halindedir. Eğer stres nedeniyle yorgunsanız, spor stres belirtilerini dindirecek ve daha rahatlamış ve daha enerjik hissetmenizi sağlayacaktır. Ama çok yoğun olduğunuz için stresliyseniz, ihtiyacınız olan son şey bir-iki saatinizi sporda harcamak olur. Diğer yandan, egzersiz sayesinde daha iyi uyuyacağınız için strese eşlik eden uyku problemlerinden kurtulabilirsiniz.

 Medikal Problemler
Bazen yorgunluk medikal bir problem sonucu oluşur. Soğuk algınlığı, kronik yorgunluk sendromu, tiroid yetersizliği gibi. Eğer bu sebeplerle yorgunsanız, sporda zaman geçirmek nadiren size yardımcı olur. Hatta durumunuzu daha kötü yapabilir. Eğer sürekli yorgun hissediyor, uykunuzu alıp, dinlendiğinizde dahi gerekli enerjiye kavuşamıyorsanız, bir doktora görünmek yararlı olabilir.

Sonuç

Çoğu zamani yorgun hissetmek spordan kaçmak için bir bahane değil. Hatta spora gitmek için bir neden. Bununla birlikte, eğer yorgunluk hisleriniz yoğun mesaiden veya medikal bir problemden kaynaklanıyorsa, o seansı atlayabilirsiniz. Tabi bu egzersiz yapmayı bırakın anlamına gelmiyor. Bunun yerine takviminizi kontrol ettikten ve doktora göründükten sonra, ihtiyaçlarınızı karşılayacak bir egzersiz programıyla hemen spora koyulmalısınız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder