Şükûfe Nihal Başar Kimdir? - Ders Kitabı Cevapları

Yeni Yayınlar

Nisan 29, 2018

Şükûfe Nihal Başar Kimdir?

Edit
 DERS KİTABI CEVAPLARINA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ! 

Şükûfe Nihal Başar Kimdir? 

Şükûfe Nihal Başar kimdir ve ne yapmıştır? Şükûfe Nihal Başar hayatı, biyografisi, eserleri ve şiirleri hakkında bilgi.


Şükûfe Nihal Başar
Şükûfe Nihal Başar; (d. 1896, İstanbul -ö. 24 Eylül 1973, İstanbul), Cumhuriyet dönemi Türk şairlerindendir. Eczacı Miralay Ahmed Bey’in kızıdır. Babasının görevi nedeniyle çocukluğu Anadolu’da geçti. 1919’da İstanbul Darülfünunu Edebiyat Fakültesi Coğrafya Bölümü’nü bitirdi, 1953’te emekli oluncaya değin İstanbul liselerinde tarih, coğrafya ve edebiyat öğretmenliği yaptı.

Şükûfe Nihal Başar Kimdir?
Şükûfe Nihal Başar Kimdir? 

Mütareke yıllarında Müdafaa-i Hukuk Cemiyeti’nde görev aldı. İlk şiirlerini aruzla yazdı. Daha sonra Milli Edebiyat akımına katıldı ve hececi oldu. 

Bu değişme dil ve biçim öğelerinin yanı sıra, içerik olarak da şiirine yansıdı. Böylece Şükûfe Nihal kadınca duyguların ağır bastığı (Yıldızlar ve Gölgeler, 1919) bir şiirden uzaklaşarak yurttaşça bir tavra (Su, 1933) yöneldi. 

Yedi şiir kitabından başka öykü (Tevekkülün Cezası, 1928) ve romanlar da (Renksiz Istırap, 1928; Yakut Kayalar, 1931; Çölde Sabah Oluyor, 1951) yayımladı. Ölümünden sonra Şükûfe Nihal / Şiirler (1975) adıyla şiirlerinden seçmeleri içeren bir kitabı yayımlandı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder