Pampas Otu Nasıl Yetiştirilir? - Ders Kitabı Cevapları

Yeni Yayınlar

Nisan 30, 2018

Pampas Otu Nasıl Yetiştirilir?

Edit
 DERS KİTABI CEVAPLARINA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ! 

Pampas Otu Nasıl Yetiştirilir? 

Pampas Otu nasıl bir bitkidir, hangi ortamda yetişir? Pampas otu bitkisinin yetiştirilmesi ve bakımı hakkında bilgi.


Pampas Otu Nasıl Yetiştirilir?
Sıcağa da kuraklığa da meydan okuyor bitkimiz. Fıskiyeyi anımsatan keskin kenarlı yapraklarıyla göz alıyor. Pampas otunu çit bitkisi olarak da kullanabilirsiniz, hatırlatalım…

Pampas Otu Nasıl Yetiştirilir?
Pampas Otu Nasıl Yetiştirilir? 

Toprak: Nemli ve yarı nemli, kumlu balçıklı topraklardan hoşlanır. Kendi halinde gelişir. Doğaldan güneş alan bir yere dikmenizi öneririz.

Bakım: Ilıman İklimlerde her dem yeşilken, soğuk iklimlerde yapraklar sonbaharda dökülür ya da sararır. Arsız bir bitkidir, hızla yayılabilir. Bir mevsimde boyu iki buçuk metreye ulaşabilir. Sıcak iklimlerde yıllık büyümesi yaklaşık altı metreyi bulabilir, ilkbahar başlarında yerden 40-45 santimetre yükseklikten kuvvetlice budayın. Bitki su kenarındaysa sulamanıza gerek yoktur, Pampas otlarını İkili gruplar halinde sulak alanların kenarlarına dikerseniz çok daha gösterişli görünürler.

Üretim: Nisan ayında köklerin ayrılmasıyla olur. Yani bitkiden aldığınız parçayla, toprağa doğrudan dikim yapabilirsiniz.

Çiçekler: Gümüşi beyaz ya da sarımsı çiçekleri geniştir ve 60 santimetreye kadar boylanabilir. Çok gösterişli ve etkileyici olan bu çiçekler, yazdan sonbahar başına kadar yaprakların üzerindedir. Çiçeklenmesi ağustos ayından ekime kadar devam eder; en çarpıcı çiçeklerse sadece dişi bitkilerde açar. Çim üzerine dikerek de, bahçede hoş bir etki yaratabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder