Nükleer Enerjinin Avantajları ve Dezavantajları Nelerdir? - Ders Kitabı Cevapları

Yeni Yayınlar

Nisan 29, 2018

Nükleer Enerjinin Avantajları ve Dezavantajları Nelerdir?

Edit
 DERS KİTABI CEVAPLARINA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ! 

Nükleer Enerjinin Avantajları ve Dezavantajları Nelerdir?

Nükleer Enerjinin Avantajları ve Dezavantajları Nelerdir? Maddeler halinde kısaca nükleer enerjinin olumlu ve olumsuz yönleri.


Nükleer Enerjinin Avantajları ve Dezavantajları Nelerdir?
Nükleer Enerjinin Avantajları
Potansiyel dezavantajlarına ve etrafında dönen  tartışmalara rağmen, nükleer enerjinin diğer enerji üretimi yöntemlerine göre birkaç avantajı vardır.

Nükleer Enerjinin Avantajları ve Dezavantajları Nelerdir?
Nükleer Enerjinin Avantajları ve Dezavantajları Nelerdir?

Fiyat
Aynı miktarda enerji üretmek için kömür yada akaryakıtla kıyasla daha az uranyum yeterli olur. Bu da birim enerji maliyetini düşürür. Uranyumun tedarik ve nakliyesinin daha ucuz olması, maliyeti daha da düşüren bir faktördür.

Güvenilirlik
Bir nükleer santral düzgün çalıştığı zaman, 540 güne kadar kesintisiz olarak çalışabilir. Bu, daha az elektrik ve diğer güç kesintileri anlamına gelmektedir. Aynı zamanda tesisin çalışması, diğer enerji türlerinden daha istikrarlı olarak, hava koşulları yada tedarikçilere bağlı değildir.

Sera Gazı Çıkmaz
Nükleer enerjinin bazı emisyonları olsa da, tesisin kendisi sera gazı üretmez. Çalışmalar, nükleer tesislerin, yaşam döngüsü emisyonlarının, rüzgar enerjisi gibi yenilenebilir enerji kaynakları ile eşit olduğunu göstermiştir. Bu sera gazı eksikliği bazı tüketiciler için çok cazip olabilir.

Nükleer Enerjinin Dezavantajları
Nükleer enerjinin bu kadar sık ​​ateş altında kalmasının sebeplerinden biri de beraberinde getirdiği birçok dezavantajdır.

Hammadde
Uranyum fisyon sürecinde kullanılır çünkü doğal olarak dengesiz bir elementtir. Bu da bazı özel önlemlerin alınması gerektiği anlamında gelmektedir. Özel önlemlerin alınması gereken aşamalar, uranyumun madenciliği, taşınması, depolanması ve ayrıca radyasyonun yayılmasını önlemek için atık ürünün depolanması aşamalarını da içermektedir.

Su Kirletici
Nükleer fizyon odaları, hem kaynar su reaktörlerinde hem de basınçlı su reaktörlerinde, su ile soğutulur. Basınçlı su reaktörlerinde, soğuk su birincil borulara girer ve ikincil borularda ısıtılmış suyu uzaklaştırır, böylece soğutma sıvısı reaktörle temas halinde değildir. Ancak kaynar su reaktörlerinde, su reaktör çekirdeğinden geçer, bu nedenle herhangi bir yakıt sızıntısı varsa, su kontamine olabilir ve geri kalan sisteme taşınır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder