Mavi Gülün Anlamı - Ders Kitabı Cevapları

Yeni Yayınlar

Nisan 04, 2018

Mavi Gülün Anlamı

Edit
 DERS KİTABI CEVAPLARINA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ! 

Mavi Gülün Anlamı

Mavi gül doğada bulunmaz, en azından saf mavi güller. Çünkü güllerde mavi renk üreten pigmentler bulunmaz. Bizim mavi güllerimiz zahmetlice üretilmişlerdir ve özel bir anlama sahiptirler.


 Gizem
Gizemli kökenleri gibi, mavi gül gizem anlamına gelir. Anlaşılmaz ve esrarengiz olan mavi güllerle ifade edilir. Belli kalıplara sığdırılamayan baştan çıkarıcı güzellik ve ortaya çıkarılamayan giz mavi gülle sembolize edilir. Mavi gülü alan kişi birçok yorumun ve düşüncenin öznesidir. Mavi gül kolayca çözümlenemeyen karmaşık bir kişiliği işaret eder.

Mavi Gülün Anlamı
Mavi Gülün Anlamı

İmkansız
Mavi gül ayrıca imkansızı ve elde edilemeyeni sembolize eder. Mavi gül doğada nadir olduğu için, kolayca tutulamayanı ve sahip olmanın çok zor olacağı kişiyi ifade eder. Bu yüzden mavi gül imrenilen ve gerçekleşmeyecek bir hayaldir.

 Mavi Gülün Farklı Tonları
Mavi ve daha koyu rengi mor çok eski dönemlerden beri gizemin ve belirsizliğin simgesidir. İnsan eliyle üretilen bir çiçek olması mavi güldeki sürrealizm hissini artırır. Bu anlamda mavi gül tamamıyla elde edilemeyecek olana bir övgüdür.

Mavi gülün daha açık tonları (leylak) aşkın ilk coşkusunun ifadesidir. Büyülenme, ilk görüşteki o şaşkınlık mavi gülün güzel anlamlarından biridir.

Mavi Gülün Diğer Anlamları
Mavi gül ayrıca dikkatli olunması gerektiğinin de bir sembolüdür. Temkinli olmayı ifade eder. Çünkü mavi rengin içinde gizem ve sır vardır.

Yeni fırsatlar ve yeni olasılıklar mavi gülün diğer anlamlarıdır. Yeni şeylerin gizemli başlangıçları bu çiçekle çok iyi bir şekilde anlatılabilir.

Mavi gül gizemi, büyülenmeyi ve imkansız oluşu ileten bir mesajdır. Unutmamak gerekir ki, doğada kolayca bulunamayan bu çiçek benzersiz cazibesi ve gizemiyle kendini kolayca açığa vurmaz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder