İlk Gece Korkusu - Ders Kitabı Cevapları

Yeni Yayınlar

Nisan 08, 2018

İlk Gece Korkusu

Edit
 DERS KİTABI CEVAPLARINA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ! 

İlk Gece Korkusu

İlk gece korkusu nedir? Nasıl yenilir?


Evlenilen günün gecesi kimi çiftler için hayatları boyunca hatırlayacakları muhteşem bir gece olsa da, özellikle Türkiye’deki çoğu çift için bir kabusa dönüşebiliyor. ”İlk gece korkusu” olarak adlandırılan bu korku, sadece kadınları etkiliyor gibi gözükse de, erkeklerde de ilk gece korkusu yaşayanların sayısı hiç de yadsınamayacak rakamlarda. Çiftlerin birbirlerine karşı olan tutumları; birbirlerine besledikleri duygular, dış kaynakların çiftin yaşadığı ilişkiye müdahaleleri, evlenecekleri yaşa gelene kadar kulak misafiri oldukları ve aileleri tarafından öğretilen/dayatılan doğrular, hayatları boyunca evlenene kadar ”cinsellik” ve ”cinsel ilişki” konularına çok yabancı kalmış şekilde yaşamaları; özellikle kadınlar için baskın karakterli bir babaya sahip olma ve şiddet görme ilk gece korkusunun başlıca kaynakları arasında.

İlk Gece Korkusu
İlk Gece Korkusu

Kadınlar ilk gece korkusunu nasıl yenebilir?

İlk olarak ”doğru bilinen yanlışlar” ‘dan başlanması gerekir. Bunların en başında kadınların ilk cinsel birleşmeleri sırasında vajinasından çok kan geleceği, çok acı ve ağrı çekeceğidir. Bu bilgi tamamen kulaktan dolma hurafelere dayanmaktadır. Eğer kadın ve erkek hafif şekilde ve birbirini anlayarak bir ön sevişme yaşarlarsa, kadının vajinal kasları hiç kasılmamış ve rahatsa cinsel birleşme sırasında herhangi bir acı hissetmek söz konusu değildir. 

Fakat bu bilgiler öğrenilmezse ve ilk gece korkusuyla yatak odasına girilirse, kadın acı hissedeceğinden ve kan olayından tedirgin olup bu rahatsızlığı sebebiyle cinsel birleşme sırasına ”vajinismus” sıkıntısı yaşayacaktır. Vajinismus, vajinal kasların kasılmasına ve kadının vajinasının cinsel birleşme için biçimsel olarak kendisini kapatmasına yol açacaktır. İlk gece korkusunun devreye girdiği noktada erkeğin ısrarcı tutumu sonucu kadının birleşmeye zorlanması, kadının fiziksel olarak gerçekten acı çekmesine ve kötü bir tecrübe geçirmesine sebep olur. İkinci olarak kadının az önce değindiğimiz gibi aile içerisinde cinsel konular söz konusu olduğunda aile büyüklerinden gördüğü tutum, cinselliğin kafasında ”ayıp” algısı yaratması, birebir cinsellik yaşaması gereken durumlarda çekingen bir yapıya bürünmesine sebep olur. Kadınlar açısından yapılması gerekenler ilk gece korkusu hakkındaki endişelerini atlatabilmek için evlilik öncesi profesyonel destek almak ya da konu hakkında araştırma yapıp doğru bilgileri öğrenerek kendilerini rahatlatmak olacaktır.

Erkekler ilk gece korkusunu nasıl yenebilir?

Erkekler açısından bakıldığında da yine ailesel olarak erkeğin cinsellik hakkındaki meraklarını babasıyla paylaşamaması, cinselliğin erkeğin ailesinde ayıplanan bir tabu olması, erkeğin düşüncelerinde cinselliğin sadece ”çoğalmak” olarak yer etmesi ve keyifli bir seksin erkek için önem teşkil etmemesi, sevişme esnasında kadınla birleşebilmek için yeterli ereksiyon seviyesine ulaşamaması ve bu sorununu kabul etmemesi, kabul etse bile karısıyla cinsel ilişki kurduğunda karısının da bu konuya şahit olduktan sonra erkeği küçük göreceği endişesi gibi durumlar ilk gece korkusuna sebep olur. Erkekler açısından durum ataerkil bir toplum düzenine sahip olduğumuzdan daha az yaşanır bir korkudur. 

Çünkü erkeğin kadına sahip olma içgüdüsü korkularının önüne geçebilir. Ancak bu noktada da kadının korkularına erkeğin saygısızlık göstermesi kötü bir cinsel deneyime sebep olacaktır. Burada dikkate alınması gereken tek nokta sağlık açısından erkeğin ereksiyon problemi yaşamasıdır. Bunun da çözümü ilgili doktora gidip tedavi almaktır. Penis boyutundan rahatsız olan erkeklerin de konuyla ilgili araştırma yapmaları halinde Türkiye genelindeki erkeklerin penis boyutu bilgilerine baktıklarında kendilerine iç rahatlatıcı düşünceler yaratabilirler. Ya da hala tatmin olmuyorlarsa güvenilirliğine emin oldukları penis büyütücü ilaçlardan takviye alabilirler. Böylelikle kadınlar da erkekler de doğru bilgileri öğrenip kendilerine güvenli davrandıklarında ortada ilk gece korkusu diye bir durum kalmayacaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder