Frédéric Bastiat Kimdir? - Ders Kitabı Cevapları

Yeni Yayınlar

Nisan 29, 2018

Frédéric Bastiat Kimdir?

Edit
 DERS KİTABI CEVAPLARINA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ! 

Frédéric Bastiat Kimdir? 

Frédéric Bastiat kimdir ve ne yapmıştır? Frédéric Bastiat hayatı, biyografisi, eserleri ve görüşleri hakkında bilgi.


Frédéric Bastiat
Frédéric Bastiat; (d. 29 Haziran 1801, Mugron, Bayonne yakınları, Fransa – ö. 24 Aralık 1850, Roma), Fransız iktisatçıdır.

Frédéric Bastiat Kimdir?
Frédéric Bastiat Kimdir?

Serbest ticareti ve Adam Smith‘in iktisat kuramlarını savunan gazete yazılarıyla tanınmıştır. 1846’da Serbest Ticaret Dernekleri’ni kurarak, korumacılık karşıtı görüşlerini yaymak için, kuruluşun yayın organı Le Libre-Échange’dan yararlandı. 

Sophismes économiques (1845; Ekonomik Safsata) adlı yapıtında yergi türünde bir mesel yer alır. Bu ünlü meselde, mum üreticileri güneşe karşı korunma istemiyle dilekçe verirler. Anlatılmak istenen, güneşin rekabeti ortadan kaldırılabilse, mum üretiminde ve buna bağlı sanayilerde çalışanların kazançlarının büyük ölçüde aratacağıdır.

Bastiat 1848-49’daki devrim sırasında korumacılıkla bir tuttuğu sosyalizmin yükselişine karşı yazılar yazdı. 1849’da Kurucu Meclis, ardından da aynı yıl Yasama Meclisi’ne girmesini sağlayan en önemli etken, sosyalizme ve komünizme karşı açtığı kampanyaydı. Bastiat ayrıca, Ricardo’nun iktisat kuramına karşı, sistemli değilse de canlı bir polemik yürüttü.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder