Etkin dinleme ve okuma becerisini nasıl kazandırırsınız? - Ders Kitabı Cevapları

Yeni Yayınlar

Nisan 14, 2018

Etkin dinleme ve okuma becerisini nasıl kazandırırsınız?

Edit
 DERS KİTABI CEVAPLARINA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ! 

Etkin dinleme ve okuma becerisini nasıl kazandırırsınız?

İyi Dinleme Becerilerini Konusunda Model Olabilmek için Yöntemler
İlgili ve dikkatli olun.  Çocuklar, ebeveynin ilgisini ve dikkatini ebeveynin cevap verip vermemesinden veya cevap veriş şeklinden anlayabilirler.  Telefonları veya dikkat dağıtıcı diğer şeyleri unutun. Çocukla olduğunuzu hissettirmek için göz teması sağlayın.


Konuşmasını cesaretlendirin. Bazı çocuklar konuşmak için cesaretlendirilmeye ihtiyaç duyarlar.   Çocuklar konuşmalarının diğer kişiler için önemli olduğunu hissederlerse düşüncelerini ve hislerini daha kolay paylaşırlar.

Etkin dinleme ve okuma becerisini nasıl kazandırırsınız?
Etkin dinleme ve okuma becerisini nasıl kazandırırsınız?

Sabırla dinleyin.  İnsanlar konuştuklarından daha hızlı düşünürler. Çocuklar yetişkinlere göre doğru kelimeyi bulmak için daha fazla zaman harcarlar. 

Bu yüzden, çok zamanınız varmış gibi dinleyin.
Çocuklarınızı Duyun. Konuşmalarını bitirmeden çocukların sözünü kesmekten kaçının. 

Çocuklar söylediklerini bitirmeden ne demek istediklerini anlamak ve onları reddetmek kolaydır. Saygıyla dinlemek ve yanlış fikirleri düzeltmemek zor olabilir fakat çocukların fikirlerini söyleme hakkına sahip olduklarını unutmayın.

Sözel olmayan mesajlara dikkat edin. 

Çocukların gönderdiği çoğu mesaj, yüz ifadeleri, enerji düzeyleri, duruşları, davranış değişiklikleri gibi sözel olmayan yollardan iletilir. 

Çoğunlukla çocukların bir şeyi söyleyiş tarzı, sözlerine göre daha çok şey ifade eder. Çocuk üzgün bir şekilde geldiğinde, o anda veya daha sonra ona zaman ayırın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder