Daha Mutlu Bir İnsan Olmak İçin 7 Yol - Ders Kitabı Cevapları

Yeni Yayınlar

Nisan 05, 2018

Daha Mutlu Bir İnsan Olmak İçin 7 Yol

Edit
 DERS KİTABI CEVAPLARINA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ! 

Daha Mutlu Bir İnsan Olmak İçin 7 Yol

Mutluluğun ne anlama geldiğini sıkı sık düşünürüm, eminim çoğumuz da düşünüyoruz. “mutluluk nedir?”e verilen cevapları tek bir küme içinde toplayamasak da , birçok araştırma bizi mutlu eden şeylerle ilgili ipuçları veriyor. İşte size bunlardan 8 tanesi:


 1.Kendiniz İçin Çalışın
Araştırmalar gösteriyor ki kendilerine ait bir işte çalışanlar, başkalarına ait bir işte çalışanlara göre daha mutlular. Hem de diğer işte çalışırken daha fazla para kazanabilecek olmalarına rağmen.

Daha Mutlu Bir İnsan Olmak İçin 7 Yol
Daha Mutlu Bir İnsan Olmak İçin 7 Yol

2.Aldığınız Gıdalar İlacınız Olsun
Karşılayabileceğiniz en kaliteli besinleri alın, boş zamanlarınızda pişirin onları, güzel bir masa kurun ve tadını çıkararak, afiyetle yiyin. Bundan daha büyük bir mutluluk yok aslında.

3.Zorunluluklarınızdan Ara Sıra da Olsa Sıyrılmaya Çalışın
Mecbur olduğumuz veya zorlandığımızdan bazı şeyleri yapmak zorunda kalırız. Tabi bu gerçekten istediklerimiz için ödememiz gereken bir bedel. Ama en azından ara sıra da olsa çocuklarınızla zaman geçirmek gibi aktiviteler sizi özgür kılıp, tatmin edecektir. Yarın işe gitmeyin ve dilediğinizce güzel zaman geçirin, hayatın tadını çıkarın.

 4.Etrafınızı Pozitif Enerjiyle Kuşatın
İster evinizdeki eşyalar olsun, ister size eşlik eden insanlar, sizi rahat hissettirecek ve yanlarında mutlu olduklarınızla beraber olun. Bu yüzden enerjinizi düşüren ve sizi üzen şeylerden vakit kaybetmeden kurtulun.

5.”Keşke” Düşüncesinden Kurtulun
Pişmanlık kadar ruhunuzu karartacak bir şey daha yoktur. “Neden o telefonu açmadım ki”, “Neden karşılık vermedim?”, “Neden daha erken çıkmadım”. Pişmanlık ve suçluluk duygusu sizi üzüntü havuzuna atabilir. Dr. Seuss’un şu sözünü hatırlayın: “Ağlama, çünkü geçti artık, gülümse çünkü gerçekleşti.”

6. Yürüyüşe Çıkın
Sadece 20-30 dakikalığına da olsa yürüyüşe çıkın. Bu kolay egzersiz sadece birkaç ay içinde çok daha iyi hissetmenizi sağlayacaktır. Çünkü yürümek mutluluk hormanlarının salgılanmasını sağlar, hem de daha sağlıklı bir insan olursunuz.

7. Bırakın günleriniz geçsin

Araştırmalar gösteriyor ki çoğumuz zaman geçtikçe daha mutlu oluyoruz. Yani 50 yaşınızda 25 yaşınızda olduğunuzdan daha mutlu olacaksınız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder