Daha Hızlı Koşmak İçin 10 Yol - Ders Kitabı Cevapları

Yeni Yayınlar

Nisan 04, 2018

Daha Hızlı Koşmak İçin 10 Yol

Edit
 DERS KİTABI CEVAPLARINA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ! 

Daha Hızlı Koşmak İçin 10 Yol

Herkes koşma hızını yükseltebilir. Bir anda süper bir hıza ulaşamazsınız ama doğru tekniklerle hızınızı yavaş yavaş artırabilirsiniz.


Genel olarak iki şekilde koşma hızınızı artırırsınız: forma girerek ve antrenmanla. Fazla yağlardan kurtulmak ve kas kitlesini artırmak sizi daha iyi bir koşucu yapacaktır. Aynı şekilde farklı antrenmanlar yapar ve haftalık planınıza sadık kalırsanız sizi daha hızlı yapacak gücü de bulmuş olacaksınız.

Daha Hızlı Koşmak İçin 10 Yol
Daha Hızlı Koşmak İçin 10 Yol

Eğer tecrübesiz bir koşucuysanız, aşağıdaki tavsiyeleri düşünün. Ben haftalık programımı düzenlerken, hızımı artırmaya yarayacak farklı teknikleri göz önünde bulundururum.

Hepsinin yapmak zorunda olmasanız da, çoğunu birleştirmek iyi sonuçlar verecektir. Biliyorum, çünkü bunların hepsi bana yardımcı oldu.

1. Ara Yoğunluklu Antrenman (Interval Training)
Bu kolay ve zevkli antrenman hızınızı belirgin biçimde artıracaktır. İki dakika normal hızda koşup, bir dakika koşabileceğiniz en yüksek hızda koşmayı deneyin. Bunu 10 kere tekrarlayın.

2. Yokuş Yukarı
Gücü ve hızı artırmak için mükemmel bir yol ama biraz zorlayabilir. Yokuş bir yer bulun ve yukarı doğru koşun. Yürüyerek aşağı inin ve aynısını tekrar yapın. 10 kez bunu tekrarlayın. Zorlu bir antrenman olsa da, sonuç kesinlikle yaptığınıza değecek.

3. Tempolu Koşular
10 dakika normal hızda koşup, 15-20 dakika hızlı tempoda koşun. Sonra 10 dakika için yavaş koşuya geçin. Bu teknik koşma sürenizi belirgin biçimde artıracaktır.

4. Karın Kasları
Karın kaslarına dikkat etmek kritik bir nokta. Çünkü bunlar vücudun dengesini sağlamada ve hareket etmesinde önemli rol oynar. Hızlı koşmanın ön koşulu diyebiliriz.

 5. Koşarken Hafifçe Öne doğru Eğilin
Biraz basit durdu ama ben kendimi bazen arkaya çok fazla yaslanırken buluyorum ve bu hızımı azaltıyor. Bu yüzden burnumu yakalamaya çalıştığımı kendime her zaman hatırlatırım.

6. Doğrusal Olmak
Öne eğilmek gibi çizgide olup, olmadığımı her zaman kontrol ederim. Yani vücudun momentumunun batıdan doğuya değil, kuzeyden güneye gitmesine özen gösteririm. Çünkü yorulduğumda kollarım sağa sola sallanmaya başlar. Bu da koşunun efektifliğini azaltır.

7. Adımları Kısaltmak
Adımlarınızın sıklığı daha hızlı koşmada önemli bir noktadır. Koşarken daha uzun adımlar atardım ama bunlar yavaş oluyordu. Bu yüzden hızlanmak için adımlarımı kısalttım. Bir koç bana 30 saniyelik süre içinde sağ adımımın yere kaç kere bastığını saymamı tavsiye etmişti. Bu sayıyı artırarak daha hızlı koşmayı başardım.

8. Gevşeyin
Daha hızlı koşmak için vücudunuz rahat ve esnek olmalı. Böylece kaslarınız size istediğiniz şekilde cevap verebilir. Gergin olmak hızınızı düşürmek için en hızlı yoldur.

9. Hızınıza Dikkat Edin
Bir plan yapın ve ona bağlı kalın. Aşırı şekilde yüklenmek sizi güçten düşürüp, koşunun sonunu getirememenize sebep olur. Başta bir fikriniz olsun ki, kendinizi ona göre hızlandırın. Bütün enerjinizi başlangıçta harcamayın.

10. Dinlenme

İnsanlar bunu unutuyor. Vücudunuzun sağlığı ve sağlamlığı için yeterince dinlenme şart. Her gün kendinizi zorlarsanız hızlanamazsınız. Bir gün koşup bir gün dinlenmeye çalışın

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder