Beyaz Gülün Anlamı - Ders Kitabı Cevapları

Yeni Yayınlar

Nisan 04, 2018

Beyaz Gülün Anlamı

Edit
 DERS KİTABI CEVAPLARINA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ! 

Beyaz Gülün Anlamı

Beyaz gül, o el değmemiş güzelliğiyle, saflığı, masumiyeti ve gizliliği sembolize eder. Birçok kültürde ilk gülün beyaz olduğu ve diğer renkteki güllerin beyaz gülden türediği şeklinde efsaneler ve mitler vardır. Çoğunlukla beyaz gülün kanla boyandığı ya da bir öpücükle kızardığı anlatılmaktadır. Bu hikayeler beyaz gülün saflık anlamına geldiği görüşünü pekiştirmektedir.


Beyaz güllerden oluşan bir buket ya da diğer renklerle birlikte beyaz güllerden oluşan bir demet çarpıcı ve zarif bir çiçek aranjmanı olabilir.

Beyaz Gülün Anlamı
Beyaz Gülün Anlamı

Tarihte Beyaz Gül
Eski kültürlerde beyaz gül gerçek aşkın sembolü olmuştur. Ama bu anlam daha sonraları kırmızı güle atfedilmiştir.

Çiçeklerin dili Victoria Dönemi’nde insanların duygularını açıkça belirtemedikleri bir zamanda hemen göze çarpmayan bir kod olmuştur. Beyaz gül genel olarak masumiyet ve saflık anlamlarına geldiği gibi başka çiçek ve bitkilerle buna farklı anlamlar da eklenebilir.

Beyaz gül güzelliğine ek olarak tarihsel bir öneme de sahiptir. Devlet veya hanedan armalarında aşkın ve inancı bir ifadesi olmuştur. Almanya’da Hitler’e karşı olup, öğrencilerden oluşan barış yanlısı bir örgüt vardı. Kendilerini “die Weiße Rose” yani “Beyaz Gül” olarak tanımlıyorlardı. Böylelikle katılımcılarının saf niyetlerini sembolize ediyorlardı.

 Çiçeklerin Dilinde Beyaz Gülün Anlamı
Beyaz gül erken dönemlerde gerçek aşkı çağrıştırıyordu ama artık bu anlam kırmızı güle yakıştırılmaktadır. Beyaz gül aynı zamanda düğün çiçeğidir ve birliği, aşkın yeni bağlarını temsil etmektedir. Düğünlerde beyaz gül yeni başlangıçlar ve saflık mesajlarını taşımaktadır.

Günümüzde beyaz gülün anlamı genelde saflık ve gençlik masumiyeti olarak dikkate alınır. Bu anlam daha çok tarihi köklere dayanır ve aşk için çok küçük bir kızı temsil eder. Beyaz gül arkadaşlığı, umudu, aşkı ve hatta saygıyı sembolize edebilir. Ama altındaki anlamları hep masumiyet ve saflıktır.

Beyaz Gülün Diğer Güllerle Beraber Anlamı
Beyaz gül diğer güllerle birleştiğinde anlamı değişebilir.

Beyaz ve sarı gül birlikte harmoniyi ve ahengi ifade eder.

Beyaz ve kırmızı gül birliği ve bağlanmayı ifade ederler, bu yüzden düğünler için çok uygundur.

Bir beyaz gül gerçeği işaret ederken, kırmızı gülle birleştirildiğinde mesaj aşk olacaktır.

Diğer güllerle birleştirilmeden de beyaz gül zarifliği ve sadeliği ile çarpıcı bir etki yaratacaktır. Çiçek sanatı birçok mesajı verecek olsa da buketin içine yerleştirilecek bir kart her zaman onu daha güçlü kılacaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder