Albert Bassermann Kimdir? - Ders Kitabı Cevapları

Yeni Yayınlar

Nisan 29, 2018

Albert Bassermann Kimdir?

Edit
 DERS KİTABI CEVAPLARINA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ! 

Albert Bassermann Kimdir? 

Albert Bassermann kimdir ve ne yapmıştır? Albert Bassermann hayatı, biyografisi, filmleri, sinema ve tiyatro kariyeri hakkında bilgi.


Albert Bassermann
Albert Bassermann; (d. 7 Eylül 1867, Mannheim, Baden – ö. 15 Mayıs 1952, Zürich), tiyatro ve sinema oyuncusudur. Ibsen’i Almancada en iyi yorumlayan sanatçılardan biri olarak tanınmıştır.

Albert Bassermann Kimdir?
Albert Bassermann Kimdir? 

Mesleğe 1887’de Mannheim’da başladı ve çeşitli kentlerde Shakespeare, Schiller ve Goethe’nin oyunlarındaki karakter rolleriyle kendisini kabul ettirdi. 1890’dan 1895’e değin Meiningen saray tiyatrosunda oynadı. 1889’da Berlin’de Otto Brahm’a katıldı ve bir Ibsen yorumcusu olarak ün yaptı.

1909’dan 1915’e değin Max Reinhardt’ın topluluğunda sahneye çıktı. I. Dünya Savaşı sonrasında klasikleri dışavurumcu bir yorumla sahneleyen Leopold Jessner’in yapımlarında oynadı. 

1933’te Nazi rejimini protesto etmek amacıyla Almanya’yı terk etti. 1938’de ABD’ye giderek Hollywood’ da çeşitli filmlerde rol aldı. 1946’da Avrupa’ya döndü ve repertuvarında Ibsen’in Hortlaklar ve Schiller’in Wilhelm Tell oyunlarının da bulunduğu kendi topluluğuyla turnelere çıktı. Canlandırdığı karakterleri sonsuz bir özenle en ince ayrıntılara kadar değerlendirmesiyle ün kazanmış, çoğunlukla geleneklerin dışına taşarak oynadığı rollere kendi damgasını vurmuştur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder