Zeytinyağı Saça Nasıl Uygulanır, Sürülür, Saça İyi Gelirmi? Zeytinyağı İle Saç Bakımı - Ders Kitabı Cevapları

Yeni Yayınlar

Mart 24, 2018

Zeytinyağı Saça Nasıl Uygulanır, Sürülür, Saça İyi Gelirmi? Zeytinyağı İle Saç Bakımı

Edit
 DERS KİTABI CEVAPLARINA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ! 

Zeytinyağı Saça Nasıl Uygulanır, Sürülür, Saça İyi Gelirmi? Zeytinyağı İle Saç Bakımı

Zeytinyağı Saça Nasıl Uygulanır, Sürülür, Saça İyi Gelirmi? Zeytinyağı İle Saç Bakımı
Zeytinyağı saç ve cilt için oldukça  yararlı bir bileşendir. Zeytinyağı  saç için doğal nemlendirici özellikleri ile saçların kolay taranmasını sağlar,  saça parlaklık kazandırır, kırılmaları önler. Tüm saç tiplerine faydalıdır. Zeytinyağı maskesine başka malzemeler ekleyerek maskenin etkisini artırabilirsiniz.


Zeytinyağının Saça Faydaları

Zeytinyağı Saça Nasıl Uygulanır, Sürülür, Saça İyi Gelirmi? Zeytinyağı İle Saç Bakımı
Zeytinyağı Saça Nasıl Uygulanır, Sürülür, Saça İyi Gelirmi? Zeytinyağı İle Saç Bakımı

Saça derinlemesine bakıp yapıp parlak ve bakımlı saçlara kavuşmanızı sağlar.
Saç kırıklarını önler. Yıpranmış saç uçlarını onarır
Saç derisini besler, kepeği giderir.
Saça doğal bir yumuşaklık vermesinin yanı sıra içerisindeki besleyici özler ile saçınızın ihtiyacı olan bakımı da sağlar.
İçerdiği vitamin ve mineraller sayesinde saçları kökten uca besleyip dökülmesini önler.
Baştaki kan akışını hızlandırıp saçların çabuk uzamasına yardımcı olur.
Zeytinyağı Saça Nasıl Uygulanır?

Saçınızın uzunluğuna ve gürlüğüne bağlı olarak 2-3 yemek kaşığı zeytinyağını cezveye koyup ılıtın. Ilık haldeki zeytinyağını saçlarınıza ve saç diplerinize sürün, ardından başınızı streç filmle sarın. Streç film yoksa poşet de geçirebilirsiniz. 1 saat sonra saçınızı yıkayın şampuanlayın ve durulayın.

Zeytinyağı İle Saç Maskesi Tarifleri

1.Yöntem Zeytinyağı ve Bal İle Saç Maskesi

Malzemeler

Zeytinyağı
Bal
E vitamini kapsül veya ampülü (eczaneden alabilirsiniz)
Kase
Saç bonesi
Yapılışı

Maskenizin ana maddesi kaliteli sızma zeytinyağı olmalıdır. Zeytinyağından 2-3 yemek kaşığı kullanacaksınız. Bu yağ, diğer yağ türlerinden pahalı olmasına rağmen kokusu daha güzeldir ve saçınızı parlatan,  güçlendiren daha çok antioksidan ve vitamin içerir. Hoş bir koku elde etmek ve faydasını artırmak için biraz kurutulmuş biberiye veya lavantayı zeytinyağı içine batırıp maskeyi yapmadan birkaç gün emilmesi için bekletebilirsiniz. Bu kokular aynı zamanda gevşemeniz, rahatlamanız için de idealdir. 1 yemek kaşığı balı bir cam kaba dökün. Bal doğal bir saç nemlendiricidir, antioksidanlar ve anti-inflamatuar bileşikler içerir. Bu özellikleri ile kuru, hasar görmüş ve de kırık saç uçları için idealdir. Ham bal bu özellikler bakımından işlenmiş bala göre daha zengindir. Balı zeytinyağı  ile bir çırpıcı yardımı ile karıştırabilirsiniz. Temiz bir cam kap ya da kapaklı cam kavanoz kullanabilirsiniz. Maskeniz çok yapışkan olduysa biraz daha zeytin yağı ekleyerek seyreltebilirsiniz. Sonrasında tekrar karıştırın. Ardından şöyle yapın; Eczaneden satın alabileceğiniz E vitamini kapsülünü delin ve içeriğini karışım içine dökün. E vitamini sadece hasarlı saçları onarmada değil aynı zamanda anti-inflamatuar özellikleriyle saç derisini beslemekte de  etkilidir. Karışım pürüzsüz ve sürülebilir olana kadar çırpın. Bir boya fırçası kullanarak maskeyi hafifçe ıslattığınız saçınıza sürün. Uçlar hasar görmeye ve kurumaya daha eğilimli olduğu için uçlara yoğunlaşın. Tüm saça eşit olarak dağıtın. Saçınızı bir duş bonesi, plastik film ya da plastik poşetle kapatın. Saçlarınız uzunsa sarmadan önce tokayla yukarıdan toplayın. Saçınızı sarmanızla içerde oluşan ısı bal ve zeytinyağının saç tarafından daha iyi emilmesini sağlar. 1,5 saat bekletin. Ilık suyla durulayın. Sıcak su kullanmayın. Başlarda yapışkan olsa da saçlarınız giderek gevşeyip temizlenecektir. Hafif bir şampuan ve saç kremi kullanın. Sülfatsız şampuanlar daha hafiftir.

2. Yöntem Zeytin yağı ve Hindistancevizi yağı İle Saç Maskesi

Malzemeler

Katı Hindistancevizi yağı
Zeytinyağı
Tarak
Kase
Saç bonesi
Ana madde olarak katı halde hindistancevizi yağı kullanın. Hindistan cevizi yağının katı halde olanını aktarlardan alabilir, internetten sipariş verebilirsiniz. Bu yağ, yağ asidi içeriğiyle saç tellerine işler ve diğer yağ türlerine göre hasarlı saçlar için daha etkilidir. Ayrıca kepek, kuru ve kaşıntılı kafa derisi için mükemmeldir çünkü anti-mantar özellikleri vardır.  Kavanozda katı formda satılır, sıvılaştırmak için mikrodalgada 10-20 saniye ısıtmalısınız. Mikrodalga yoksa şişeyi kapaklı şekilde sıcak suda bekletin yahut benmari usulü eritin. 2 yemek kaşığı Hindistan cevizi yağını 1 yemek kaşığı saf sızma zeytinyağı ile karıştırın. Açılıp kapanabilir cam kavanozda bu yağları karıştırın. Miktarı saçınızın uzunluğuna göre ayarlayabilirsiniz. Yağ karışımını saçınıza uygulayın. Saçınıza masaj yaparak sürün ve uçlara yoğunlaşın. Parmaklarınızla ya da geniş dişli tarakla saçınızı tarayın. Saçınızı duş bonesi ya da plastik torba ile sarın. Bir gece bekletin. Bir gece bekletmek en zarar görmüş saç tellerine bile yağın derinlemesine işlemesini sağlar. Sabah ılık suyla durulayın. Hafif bir şampuan ve saç kremi kullanın.

3.Yöntem Zeytinyağı ve Muz İle Saç Maskesi

Olgun yarım muzun kabuğunu soyun ve bir kapta ezin. Muz A ve E vitamini ve antioksidanlar bakımından zengindir. Muz şeker ve pektin içeriğiyle nemi saçınıza hapseder. Boyama ya da aşırı işlem sonrası kuruyan saçlar için bu maske idealdir.  İçine 2 yemek kaşığı sızma zeytinyağı ekleyin. Karışım oldukça pürüzsüz olana kadar kuvvetlice çırpın. Büyük parçaları mümkün olduğunca parçalamaya çalışın. Blender varsa karışımı onda da hazırlayabilirsiniz. Muz sıvı kıvamda olmalı yoksa saçınızda muz artıkları kalır. Bir tatlı kaşığı balla karıştırın. Her bal kullanabilir ama ham organik bal antioksidan bakımından daha zengindir.  Uçlara yoğunlaşarak tüm saça uygulayın. Saçınızı duş bonesi, plastik film ya da plastik poşetle sarın. Saçınızda 30 dk bekletin. Ilık suyla durulayın. Sonra şampuan ve saç kremi kullanın.

4.Yöntem Zeytinyağı, Avokado ve Bal İle Saç Maskesi

1.Olgun bir avokado seçin. Avokado A ve E vitaminlerini, nemi sağlayacak ve saçı parlatacak tekli doymamış yağ bakımından zengindir. Tekli doymamış yağ asitleri, çok yüksek seviyelerde olduğundan, avokado ekstra nemlendirme gerektiren doğal saçlar için özellikle iyidir. Bir kaşıkla avokadonun dış kısmını çıkarın. İç kısmı çatalla ezip hamur haline getirin.  2 yemek kaşığı sızma zeytinyağı ve balla karıştırın. Renk açık yeşile dönmelidir ve kıvam mümkün olduğunca pürüzsüz olmalıdır. Makseyi hafifçe ıslattığınız nemli saça yaydırın. Uçlara yoğunlaşın, saç kökleriniz yağlıysa köklere uygulamayın.  Saçınızı duş bonesi, plastik film ya da plastik poşetle sarın. Isı uygulayın. En düşük ayarda 15-20 dk saç kurutma makinesi tutun. Yüksek ayar kullanmayın plastik erir. Ya da güneş alan bir noktada 30-45 dk oturun. Saçınızı ılık suyla masaj yaparak yıkayın. Hafif şampuan ve saç kremiyle devam edin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder