Yeşilay Haftası İle İlgili Kompozisyon - Ders Kitabı Cevapları

Yeni Yayınlar

Mart 10, 2018

Yeşilay Haftası İle İlgili Kompozisyon

Edit
 DERS KİTABI CEVAPLARINA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ! 

Yeşilay Haftası İle İlgili Kompozisyon

Yeşilay 5 Mart 1920 tarihinde kurulmuştur ve her yıl mart ayının ilk haftası Yeşilay Haftası olarak kutlanır. Yeşilay derneği ilk olarak “Hilali Ahder Derneği” adıyla kurulmuş, daha sonra bu derneğin adından yola çıkarak yeşil anlamına gelen “ahder”, ay anlamına gelen “hilal” sözcükleri yerine Yeşilay kullanımı oturmuştur.


Bu derneğin ve bu haftanın amacı insan sağlığına zararlı olan alkol, uyuşturucu, sigara gibi maddeler hakkında toplumu bilinçlendirmek, bu maddelerin kullanımını önlemektir. 

Yeşilay Haftası İle İlgili Kompozisyon
Yeşilay Haftası İle İlgili Kompozisyon

Sigara ağız kokusu yapar, diş ve dişeti rahatsızlıklarına yol açar, kansere neden olur, cilt yapısını bozar, beyin, kalp ve damarlarda tıkanıklığa neden olur. Alkol, beyin ve sinir hücrelerini uyuşturur, görme bozukluklarına neden olur, kalp hastalıklarının başlıca sebeplerindendir, kanser riskini artırır. Eroin, kokain, extacsy gibi uyuşturucu maddeler beyin ve sinir sistemini olumsuz etkiler, bu etki altında olan kişi sağlıklı düşünemez ve tepki veremez, bulantı, kusma, mide spazmlarına yol açar, maddenin vücuttan atılması sırasında görev alan karaciğer ve böbrekler zarar görür, görme bozuklukları meydana gelir, nefes darlığı, felç ve ölüm bu maddelerin kullanımı sonucunda meydana gelebilir. 

Bu sayılanlar sadece olayın sağlık yönünü oluştururken sigara, alkol ve uyuşturucu kullanımının birçok alanda olumsuz etkileri vardır.Toplumsal huzuru bozan madde kullanımı, kişiyi, ailesini, herkesi etkiler, toplumsal ilişkilerin bozulmasına, maddi külfete neden olur, ardından tamir edilemeyecek yaralar bırakır.

Yeşilay Haftası süresince toplumu ve bireyleri bilinçlendirecek, yönlendirecek toplantılar, sempozyumlar düzenlenir, madde kullanımı önlenmeye çalışılır, madde kullananlara zararları gösterilerek bırakmaları, kullanmayanların ise hiç başlamamaları için çalışmalar yapılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder