Turizm Haftası İle İlgili Kompozisyon - Ders Kitabı Cevapları

Yeni Yayınlar

Mart 10, 2018

Turizm Haftası İle İlgili Kompozisyon

Edit
 DERS KİTABI CEVAPLARINA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ! 

Turizm Haftası İle İlgili Kompozisyon

Gezmek, görmek, eğlenmek, dinlenmek vb. amaçlarla yapılan gezilere turizm denir. Her yıl 15-22 Nisan tarihleri arası Turizm Haftası olarak kutlanır.


Ülkemiz, üç tarafı denizlerle çevrili, ılıman iklim kuşağında yer alan, dört mevsim özellikleri görülen bir turizm ülkesidir. Ülke içinde yapılan turizme iç turizm denirken, ülke dışında yapılan turizme dış turizm denir. Dış turizm, ülkeler için değerli gezilerdir. 

Turizm Haftası İle İlgili Kompozisyon
Turizm Haftası İle İlgili Kompozisyon

Ülkemizde dış turizmin gelişmesi, ekonomiyi de derinden etkilediği için önemlidir. Çünkü ülkeye gelen her turist, ülkeye döviz bırakır. Ülkemizde üretilmeyen bazı malları bu dövizler sayesinde satın alabiliriz. Bu bakımdan turizm, ekonominin kalbidir.

İyi bir turizm, ekonominin iyi olması için önemlidir. Gerek tarihi anıtları olsun, gerek müzeler olsun tüm uygarlık kalıntılarının yer aldığı bir ülkede yaşamaktayız. Türkiye, Didim, Çeşme, Antalya, Dalaman gibi birçok turizm kentine sahiptir. 

Bir ülkenin turizminin gelişmesi için sadece bu özellikler yeterli değildir. Çünkü ülkeye gelen turistler için temizlik ve hoşgörü de önemlidir. Nasılsa turist anlamaz diye, onları kazıklamaya çalışmamalıyız. Her toplumun kültürünün farklı olduğunu düşünerek, kıyafetlerine, davranışlarına karşı hoşgörülü olmalıyız. Güler yüzlü ve içten davranmalıyız.

Turizm, kalkınmanın anahtarıdır. Ülkemizin de kalkınmaya ihtiyacı vardır. Bunun için, ülkemize gelen turistlere saygılı ve iyi davranmalıyız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder