Şizofreni Nasıl Ortaya Çıkar? - Ders Kitabı Cevapları

Yeni Yayınlar

Mart 04, 2018

Şizofreni Nasıl Ortaya Çıkar?

Edit
 DERS KİTABI CEVAPLARINA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ! 

Şizofreni Nasıl Ortaya Çıkar?

Şizofreni ciddi bir zihinsel hastalıktır. Bu hastalık ciddi sanrılara ve hayallere neden olur. Bazı hastalarda normal yaşantılarını devam ettiremeyecek kadar ağır sonuçlara neden olabilir. Bazılarında ise bu durum bazen ortaya çıkan bir durum olarak, hastalar normal yaşantılarına devam edebilir.


Şizofreni ömür boyunca mücadele edilmesi gereken bir hastalık olabilir. Bu hastalığın sonuçlarını azaltmaya yarayacak bazı tedavi şekilleri bulunur. Ama tamamen bu hastalığın bitirilmesi için bir tedavi yapılamamıştır.

Şizofreni Nasıl Ortaya Çıkar?
Şizofreni Nasıl Ortaya Çıkar?
100 kişiden 1’inde şizofreni görülebilir. Erkeklerde gençlik yaşlarında daha çok görülür. Özellikle yirmili yaşların başında risk altındadırlar. Kadınlarda otuzlu yaşların başında görülmeye meyillidir.

Şizofreni herhangi bir yaşta görülebilir. Ancak bazı yaşlarda daha çok görülecektir. Bu yaşlar ise 20 yaşından büyük her insandır. Şizofreninin 40 yaşından sonrada yüksek şekilde görüldüğü bilinmektedir. Şizofreni hastalarının intihara meyili çok fazladır. Şizofreni hastalarından 3 kişiden 1’i intihar çabasına girer.

Şizofreni Nedenleri Nelerdir?

Uzmanlar şizofreni durumunu arttıran çeşitli şeylerin olduğuna inanıyor. Bunlar ise şöyle sıralanıyor:

Genetik Faktörler:Hastalığın tamamının nedeni olmasa da, bazı hastalar genetik yolla bu hastalığı alabiliyor. Genlerdeki sorunlar beyindeki kimyasalların bozulmasına yol açabiliyor. Ailesinden biri şizofren olan 10 kişiden 1’i bu hastalığı taşıyacaktır.
Beyin Kimyasalları: Beyindeki kimyasallarında sorun yaşayan kişilerin şizofreni olma riski artmaktadır. Beyindeki kimyasalları bozuk olma nedeni, en sık şizofreni nedenlerinden biridir.
Rahimdeki Durum: Uzmanlar, belirli virüslere maruz kalma veya rahimdeki yetersiz beslenmeyi şizofrene bağlıyorlar.
Uyuşturucu Kullanımı: Bazı bilimsel araştırmalar, zihni değiştiren uyuşturucuların, özellikle gençler ve yetişkinlikte, şizofreni riskini artırabileceğini göstermiştir.

Şizofreni hastaları sanrılar, yersiz hareketler, anlamsız konuşmalar sergileyebilir. Şizofreni belirtileri ise şu şekilde sıralanmaktadır:

– Halüsinasyonlar ve gerçek olmayan hayallerin anlatımı
– Halsizlik
– Gaipten sesler ve görüntüler görmek
– Anlam verilemeyen vücut hareketleri
– Düşüncelerin dağınık olması ve kişinin toparlanamaması
– Az konuşmak
– Konuşurken duygusal ifade eksikliği (yüz hareket etmeyebilir, ses donuk ve monoton olabilir)
– Günlük aktivitelerden zevk almamak
– Odaklanma zorluğu
– Karar vermekte yaşanan zorluklar

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder