Sivilcelerim Geçmiyor Sivilceye Limon Sarımsak Buz İyi Gelirmi? - Ders Kitabı Cevapları

Yeni Yayınlar

Mart 22, 2018

Sivilcelerim Geçmiyor Sivilceye Limon Sarımsak Buz İyi Gelirmi?

Edit
 DERS KİTABI CEVAPLARINA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ! 

Sivilcelerim Geçmiyor Sivilceye Limon Sarımsak Buz İyi Gelirmi?

Sivilcelerim Geçmiyor Sivilceye Limon Sarımsak Buz İyi Gelirmi?
Sivilce dünyanın her yerinden neredeyse bütün insanları etkileyen bir cilt sorunudur. Sivilceler yağ bezlerinin, belirli bakterilerin bulaşması sonucu enfeksiyon kapıp, şişip, irin ile dolması durumudur.


Market ve eczanelerde birçok ilaç satılmaktadır fakat bu ilaçların işe yaraması uzun sürebilmektedir. Sivilcelerden kurtulmak için evde uygulayabileceğiniz birçok yöntem mevcuttur ve etkilerini daha kısa sürede gösterebileceklerdir. İşte evde uygulayabileceğiniz sivilcelerden kurtulma yöntemleri;

Sivilcelerim Geçmiyor Sivilceye Limon Sarımsak Buz İyi Gelirmi?
Sivilcelerim Geçmiyor Sivilceye Limon Sarımsak Buz İyi Gelirmi?

Limon

Sivilcelerden kurtulmanın hızlı yollarından biri yüksek miktarda C vitamini içeren limon suyudur. Limon suyu sivilceleri çok çabuk kurutur. Bu yöntemi uygulamanın birkaç farklı yolu vardır.

Taze sıkılmış limon suyunun içerisine bir pamuk parçası batırıp, sivilcelerin üzerine yatmadan önce sürün.

Ayrıca bir yemek kaşığı limon suyunun içerisine bir tatlı kaşığı tarçın tozu ekleyip bu karışımı gece yatmadan sivilcelerin üzerine sürebilirsiniz. Sabah kalkınca, ılık su ile yüzünüzü iyice yıkayın. Fakat bu yöntem hassas cildi olanlara önerilmez.
Çay AğacıYağı

Çay ağacı yağı sivilcelerin geçmesi için mükemmel bir maddedir. Antibakteriyel özellikleri sayesinde, sivilceye neden olan bakterileri yok eder.
Ayrıca ciltteki kızarıklığı ve iltihabı dindiren sakinleştirici bir etkisi de vardır. Ayrıca siyah noktaları da yok etmeye yardımcı olur. Çay ağacı yağını aktardan alabilirsiniz.
Bir parça pamuğu bu yağın içerisine batırıp, sivilceli bölgeye sürün. 15-20 dakika bekledikten sonra bölgeyi yıkayın.
Diğer bir seçenek ise birkaç damla çay ağacı yağını, bir yemek kaşığı aloe vera jeline karıştırmaktır. Bu karışımı sivilceleriniz üzerine sürerek, 20 dakika bekledikten sonra yıkayın.
Aloe vera jeli elde etmek için aloe vera yaprağını kesip içindeki jeli çıkarabilirsiniz.
Not: Eğer cildiniz hassas ise çay ağacı yağı kullanmayın.

Salatalık

Salatalık da sivilceyi hızla geçiren maddelerdendir. Salatalık, potasyum minerali ve A, C ve E vitaminleri açısından çok zengindir. Ayrıca cilt üzerinde rahatlatıcı ve soğutucu bir etkisi bulunmaktadır.

Bir veya iki salatalığı dilimleyip, dilimleri bir miktar su içerisinde 1 saat boyunca bekletin. Salatalığın içerisindeki potasyum, A vitamini ve klorofil gibi besin öğeleri su içerisine geçecektir.
Suyu süzüp, için veya yüzünüzü yıkamak için kullanın.
Ayrıca bir salatalığı rendeden geçirip, yüz maskesi de yapabilirsiniz. Bu maskeyi yüzünüze sürüp 15 dakika beklettikten sonra sıcak su ile yıkayabilirsiniz. Bu yöntem cilt gözeneklerinizdeki bakterileri temizlemeye yardım edecektir.
Sarımsak

Sarımsağın içerdiği virüs, bakteri, mantar önleyici özellikler sivilceleri yok etmeye yardımcı olur. İçerdiği sülfür sayesinde de hızlı bir iyileşme sağlar.

Taze bir diş sarımsağı ikiye bölün.
Bu sarımsağı sivilcelerin üzerine sürüp, ılık su ile yıkamadan önce 5 dakika bekleyin.
Bu yöntemi günde birkaç defa tekrar edin.
Günde bir diş taze sarımsak yemekte kanınızı temizlemeye yardımcı olacaktır. Fakat çiğ sarımsağı fazla yemeyin çünkü midenizi bozabilir.
Buz

Sivilcenin neden olduğu şişmeyi, kızarıklığı ve enfeksiyonu hızlı bir şekilde yok etmek için buz kullanılabilir. Buz, uygulanan bölgede kan dolaşımını hızlandırır, cilt deliklerini küçültür ve ciltte birikmiş pisliği ve yağı temizler. İsteğinize bağlı olarak buz küpü veya kırılmış buz parçaları kullanabilirsiniz.

İnce bir havlu parçasını buzun etrafına sarın ve sivilceli bölgeye birkaç saniye boyunca bastırın.
Birkaç dakika bekleyip yine aynı işlemi uygulayın.
Güzellik Uzmanı Suna Dumankaya’dan Sivilceleri Kurutan Doğal Yöntem

1 çay kaşığı bebe pudrası, 1 kapsül antibiyotik ve 1 tatlı kaşığı oksijenli suyu karıştırarak oluşturacağınız karışımdan da yararlanabilirsiniz. Bu karışımı, her gün 20 dakika boyunca yüzünüzde bekletin, sonra da silin. Sivilceleriniz hızla kuruyacaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder