Sil Baştan Yaşamak İle İlgili Kompozisyon - Ders Kitabı Cevapları

Yeni Yayınlar

Mart 10, 2018

Sil Baştan Yaşamak İle İlgili Kompozisyon

Edit
 DERS KİTABI CEVAPLARINA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ! 

Sil Baştan Yaşamak İle İlgili Kompozisyon

Sil baştan yaşamak deriz, sil baştan yaşayacağım deriz, bunu sıkça söyleriz. Hâlbuki bunu ne biz ne de bir başkası tamamıyla yapamamıştır. Hayata küsenler, nefret edenler size soruyorum siz sil baştan yaşayabileceğinizi mi düşünüyorsunuz? Bunu başarıp hiçbir şey olmamış gibi sıfırdan başlayacağınızı mı sanıyorsunuz? Bunu yapamazsınız! Her şeyi unutmak o kadar kolay değil! Yaşadıklarınızı silmek, kötü anlarınızda olsa iyi hatıralarınız da olduğunu bilmek bunu insana yaptıramaz. Çünkü siz yaşadığınız şeyleri o kadar çabuk unutamazsınız!


Şimdi bir düşünelim, aslında hayat o kadar kolay değil biliyorum ama olumlu yönden bakıldığında gerçekten hoş ve huzur verici olabiliyor. Fakat bazen de ne kadar olumlu bakarsak bakalım negatif sonuçlar doğurabiliyor insana. İşte hayat böyle bir şey iniltili, çıkıntılı bir yol gibi.

Sil Baştan Yaşamak İle İlgili Kompozisyon
Sil Baştan Yaşamak İle İlgili Kompozisyon

Şimdi ise beklentilerimize gelelim. Hepinizin hayattan bir beklentisi var tıpkı benim gibi, elbette herkesin beklentisi başka. Kimisi hayatını kurmuş, kimisi ev ya da araba hayali içinde. Benimkisinden de bahsedeyim biraz; ben aslında çok fazla bir şey istemiyorum. Sadece istediğim okullara gidebilmek ve hayatı doya doya yaşamak!

Başka bir konuya daha değinmek istiyorum. Kendini hayatta fazlalık olarak görenler “kendi” olmayan “kendi” hayatını yaşayamayan insanlar var. Bence böyle düşünmeleri ve hissetmeleri yanlış mutlaka hepimize ihtiyacı olan biri var; bebeğin anneye, prensesin prense, toprağın suya ihtiyacı gibi! Hatasız kul olmaz diye de boşuna dememişler. Elbette her zaman üzüntü ve sıkıntı olacak diye bir şey yok. Mutlaka küçük mutluluklardan da tatmışızdır. Küçükte olsa mutluluk, mutluluktur. Kıymetini hep sonraları anlarız.

Bir de şu yönden bakın hayatı yaşanası kılan güzelliklere, küçük mutluluklara ve yaşama sevincine. Bunlar insanı insan yapan şeyler değil midir? Yaşanası bir dünya için bunlar gerekli değil midir?

Bir an durup düşünün. Özellikle sil baştan başlamak isteyenler hayatınızı geriye sarabileceğinizden emin misiniz? Her şeyden vazgeçebilecek misiniz? Bu kolay değil! Kendinizi hazırlayamayacaksınız ve sonra tekrar aynı şeyler sıkıntı, üzüntü vs…

Pekâlâ, şimdi size soruyorum hala aranızda sil baştan yaşayabileceğinizi ve her şeye sıfırdan başlayabileceğini düşünen var mı? 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder