Romatizma Nedir? Hava Şartlarının Romatizmaya Etkisi Var Mıdır? - Ders Kitabı Cevapları

Yeni Yayınlar

Mart 08, 2018

Romatizma Nedir? Hava Şartlarının Romatizmaya Etkisi Var Mıdır?

Edit
 DERS KİTABI CEVAPLARINA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ! 

Romatizma Nedir? Hava Şartlarının Romatizmaya Etkisi Var Mıdır?

Hava koşullarının değişmesi sonucu romatizma hastalığı olan kişilerin şikayetleri artmaktadır. Değişen hava şartlarına bağlı olarak hastaların duyduğu ağrının psikolojik olmadığı kanısına varılmıştır.


Hava şartlarının değişimiyle bazı kronik hastalıkların etkilenmesi milattan önce 400 yıllarında tıbbın kurucusu sayılan Hipokrat’ın dikkatini çekmiştir. Değişen hava koşulları ve romatizma arasındaki� ilişkiyi açıklamada bazı çalışmalara başlamıştır.

Romatizma Nedir? Hava Şartlarının Romatizmaya Etkisi Var Mıdır?
Romatizma Nedir? Hava Şartlarının Romatizmaya Etkisi Var Mıdır?

Romatizma kol ve bacak eklemlerinde görülen ağrılar ve sızılar için kullanılır. Genellikle kadınlarda daha sık görülmektedir. İnsanların yaşı arttıkça romatizma ve eklem ağrıları daha sıklaşır. 1940’lar dan sonraki çalışmalarla birlikte romatizmanın anatomik ve klinik biçimleri sınıflandırılmıştır. Bununla birlikte daha etkin tedavi yöntemleri oluşturulmuştur.

Romatizma ve eklem hastalığı olanlar farklı havalardan etkilenebilmektedir. Kimisi havadaki basınçtan kimi nemden kimi ise ani değişen sıcaklıkla birlikte ağrılarının arttığını söylemektedir. Ancak en çok şikayetçi olunan durum yağmur gelmeden önceki durumdur. Çünkü havadaki basınç düşer bununla birlikte nem oranındaki değişir.

Sonuç olarak yüzyıllar öncesinden itibaren incelenen bu durum karşısında kesin olarak bilimsel ilişki kurulamamıştır. Tıbbi uzmanlar bu konuda tavsiye verebilmektedirler. Romatizma ve eklem ağrıları olan kişilere nem oranının düşük yani havası kuru yerlerde ve güneşli bölgelerde yaşamalarını tavsiye etmektedirler.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder