Rezene Çayı Kilo Aldırırmı, Verdirirmi Rezene İle Zayıflayan Varmı? - Ders Kitabı Cevapları

Yeni Yayınlar

Mart 21, 2018

Rezene Çayı Kilo Aldırırmı, Verdirirmi Rezene İle Zayıflayan Varmı?

Edit
 DERS KİTABI CEVAPLARINA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ! 

Rezene Çayı Kilo Aldırırmı, Verdirirmi Rezene İle Zayıflayan Varmı?

Rezene Çayı Kilo Aldırırmı, Verdirirmi Rezene İle Zayıflayan Varmı?
İnce bir bedene kavuşmak isteyenler dikkat! Rezene çayı zayıflama hedefinizde imdadınıza yetişecektir. Rezene çayı kilo aldırmaz, aksine zayıflamaya yardımcı olur. Rezene çayı binbir derde deva şifalı çaylardandır; fakat temel olarak sindirimi rahatlatıcı ve zayıflama amaçlı olarak kullanılır. Uzman diyetisyenlere göre rezene çayı sindirim sisteminin düzgün çalışmasını sağlar, besinlerin daha iyi özümsenmesine yardımcı olur, göbek, basen bölgelerindeki yağı eritir, metabolizmayı hızlandırır ve iştahı azaltarak kilo vermeyi kolaylaştırır. Rezene çayı ile zayıfladım, rezene kilo vermeye yardımcı oluyor diyen pek çok yorum vardır.


Sual: Rezene çayı gerçekten zayıflatır mı, Dr. Mehmet Öz olarak bize rezene çayını tavsiye eder misiniz?

Rezene Çayı Kilo Aldırırmı, Verdirirmi Rezene İle Zayıflayan Varmı?
Rezene Çayı Kilo Aldırırmı, Verdirirmi Rezene İle Zayıflayan Varmı?

CEVAP

Dr. Mehmet Öz'ün cevabı (Rezene çayı potasyum ve lif açısından zengin özleri ile metabolizmayı hızlandırmaya ve kilo vermeye yardımcı olan olan bir çaydır. Sabahleyin aç uyanmamak, iştahınızı kontrol altına almak için yatmadan bir bardak rezene çayı için.)

Dr. Ümit Aktaş’dan Rezene İle Metabolizma Hızlandıran Çay Tarifi

Malzemeler

Yeşil çay
Mate
Rezene
Hazırlanışı: Tüm malzemeleri cam veya porselen bir bardağa koyup üzerine sıcak su ekleyerek demleyin. Yemeklerden 1 saat sonra günde 3 bardak içebilirsiniz.

Bitki Uzmanı Suna Dumankaya’dan Reze Çayı İle Yağ Yakan, Zayıflatan Çay Tarifi

Eşit miktarda rezene, kuşburnu, sinameki, papatya, biberiye ve funda yaprağını karıştırıp çay gibi demleyin. Bu çaydan her sabah bir bardak için. Bu etkili karışım hem basen bölgenizin incelmesini sağlayacak hem de bu bölgedeki selülitlerinizi azaltacaktır. Ayrıca sporu da hayatınıza katın.

Diyetisyen Sinem Akgün’den Rezene İle Ödem Atıcı Çay Hazırlama Tarifi

Malzemeler

1 tatlı kaşığı rezene
1 tatlı kaşığı kekik
1 çay kaşığı anason
1 çay kaşığı kimyon
Tüm malzemeleri karıştırıp, siyah çaylar demler gibi bitki çayını hazırlayabilirsiniz. Bu ödem atıcı çaydan günde 2 fincan içmeniz yeterli olacaktır.

Şeyda Çoşkun’dan Rezene İle Göbek Eriten Çay Tarifi

Malzemeler

1 tatlı kaşığı rezene
1 tatlı kaşığı anason
1 tatlı kaşığı ısırgan otu
1 tatlı kaşığı funda
1 tatlı kaşığı papatya
Hazırlanışı: Malzemeleri 1 litre kaynamış suya atıp 15-20 dakika demledikten sonra süzüp için.

Sual: Rezene içmek kilo verdirir mi?

CEVAP

Dr. Sarah LoBisco'un cevabı; (Rezenenin zayıflattığına dair elimizde az miktarda bilimsel veri mevcuttur, rezenin kilo verme üzerindeki etkilerini ispatlamak için daha fazla araştırmalar yapılmalıdır. Ancak rezene çayı kullananların referanslarına göre bu çay zayıflamaya yardımcı oluyor. Çoğu fitnes uzmanı da zayıflamak amaçlı rezene çayı tüketimini öneriyor.)

Rezene Çayı Nasıl Yapılır?

Malzemeler

1 bardak su
1 tatlı kaşığı rezene
Yapılışı: 1 bardak suyu cezvede kaynatın, ocaktan alın, içine 1 tatlı kaşığı rezene koyup 5 dk demleyip süzüp için.  Alternatif olarak rezene tohumlarını bir bardak suda bir gece

Çok büyük dozlarda tüketmeniz toksik etkiye yani vücuda zarar vermesine neden olabilir. Günde 3 bardak kadar içilmesi zararsızdır. "The Encyclopedia of Medicinal bekletip sabah süzerek yalnızca suyunu da içebilirsiniz.Plants”’a göre Rezene çayı hamile kadınlar için de güvenlidir ve sabah bulantıları hafifletmeye yardımcı olabilir. Emziren anneler için, rezene çayı sütü artırmak ve bebeğiniz için süt daha sindirilebilir hale getirebilir. Rezene çayını zayıflama amaçlı kullanmadan önce doktorunuza danışmanızı tavsiye ederiz. 

Rezene tohumu tüylü yaprakları ile aromatik bir bitkiden gelir. Başta Akdeniz olmak üzere dünya üzerinde ılıman bölgelerde yetişir. Rezene çayı sindirimi rahatlatmak, kilo kaybı, boğaz ağrısı ve böbrek taşları için geleneksel tıpta kullanılan bir tedavidir. 

"Şifalı Bitkiler Ansiklopedisi”’ne göre rezenede bulunan aromatik yağlar şişmiş sindirim sistemindeki gazı dağıtmaya yardımcı olur sindirim ağrılarını ve iltihabı giderir. Rudolph Ballentin’nin "Diyet ve Beslenme" kitabına göre sindirimin iyileştirilmesi yeterli gıdaları almanıza yardımcı olur, böylece kendinizi daha tok hissedersiniz. Rezenenin zayıflamaya faydaları ve sindirim üzerindeki olumlu etkileri iddialarını destekleyen bir kanıt maalesef şimdilik yoktur.

Rezene tohumlarından ya da hazır poşet rezenelerden çay hazırlayabilirsiniz. Sallama çaylar daha uygundur çünkü tohumdan elde edilen çaylar çok miktarda uçucu yağ içerdiğinden serttir. Yemekten sonra ya da sindirim rahatsızlığı duyduğunuzda rezene çayı  içebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder