Polis Haftası İle İlgili Kompozisyon - Ders Kitabı Cevapları

Yeni Yayınlar

Mart 10, 2018

Polis Haftası İle İlgili Kompozisyon

Edit
 DERS KİTABI CEVAPLARINA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ! 

Polis Haftası İle İlgili Kompozisyon

Polis, bir şehirde güvenliği sağlamak amacıyla görevlendirilmiş bir kimsedir. Ülkede asayiş ve güvenliği sağlamak üzere kendisine verilen görevleri en iyi şekilde yerine getirmeye çalışır.


Tarihe baktığımızda ilk polis teşkilatının kuruluş günü 10 Nisan 1945 olarak kabul edilmektedir. İlk polis teşkilatı, teşkilat ve yürütme alanındaki karışıklıkları düzeltmek amacıyla kurulmuştu. Günümüzde polisin görevi, ülkenin ve bu ülkede yaşayan vatandaşların güvenliğini korumaktır.

Polis Haftası İle İlgili Kompozisyon
Polis Haftası İle İlgili Kompozisyon

Her gün ülkemizde ve dünyada birçok olay meydana geliyor. Bu olaylarda asayişi ve güvenliği sağlamak için de polislerimize çok büyük görev düşüyor. 

Bu zor görevleri yaşamları pahasına yerine getiren polislerin hayatımızda ve ülkemizdeki önemi büyüktür. İnsan hayatında birçok şeye ihtiyaç duyar. 

Güvenlik de bu ihtiyaçlardan biridir.Maslow’un ihtiyaçlar hiyerarşisinde belirttiği gibi fizyolojik ihtiyaçlardan sonra güvenlik ihtiyacı gelmektedir. Bu görevi yerine getirmek için devlet adına polis ve zabıta kuvvetleri görevlendirilmektedir.

Polis kişisel çıkarları değil, toplumun çıkarlarını korumakla görevlidir. Bizler için bu görevleri yerine getirmeye çalışan polislerimize saygı gösterip, gereken değeri vermeliyiz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder