Panik Atak Nedir? Hakkında Bilinmesi Gerekenler Nelerdir? - Ders Kitabı Cevapları

Yeni Yayınlar

Mart 07, 2018

Panik Atak Nedir? Hakkında Bilinmesi Gerekenler Nelerdir?

Edit
 DERS KİTABI CEVAPLARINA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ! 

Panik Atak Nedir? Hakkında Bilinmesi Gerekenler Nelerdir? 

Panik atak insanlarda aniden ortaya çıkan korku, bunalma ve sıkıntı halini ifade etmektedir. Panik atak nöbeti yaşan bir kişi kendisine bir zarar geleceğini düşünür. Yakın bir zamanda öleceğini tahmin etmektedir. Panik atak nöbeti şiddetli bir şekilde başlayıp, hasta üzerindeki etkisini zamanla kaybettirmektedir.


Yapılan araştırmalarla panik atak nöbeti geçiren insanların oranı %2 civarında olduğu görülmüştür. Panik atak nöbeti geçiren hastaların birçoğu uzman bir hekime başvurmamaktadır. Panik atak hastaları incelendiğinde büyük bir kısmının kalp hastalığı geçirmiş olduğu görülmektedir. Geçirilen kalp krizi bu hastaları etkilemiştir. Bu yüzden tekrar kalp krizi geçireceğini düşünerek korku duyarlar. Nöbet geçiren hasta genel anlamda panik halindedir.

Panik Atak Nedir? Hakkında Bilinmesi Gerekenler Nelerdir?
Panik Atak Nedir? Hakkında Bilinmesi Gerekenler Nelerdir? 

Aslında panik atak psikoloji sorunlardan kaynaklanmaktadır. İnsan psikolojisinin bozulması sonucunda ortaya çıkar. Panik atak nöbeti geçiren hastalar ise bu şekilde düşünmemektedir. Yaptıkları panik durumunun gerçek bir sebebi olduğunu söylemektedir.

Panik Atak Nöbeti Özellikleri
-� Panik atak hastalığı çocuklarda fazla görülmemektedir. Gençlik yıllarında başlayan panik atak nöbetleri orta yaşlarda şiddetini arttırabilmektedir.

– Panik atak nöbetleri hastanın günlük yaşamını etkilemektedir. Aslında hiçbir sorun yokken, başına bir olay geleceğini düşünmeye başlar ve korku hali içinde yaşar. En ufak bir konuya� canı aniden sıkılmaktadır. Panik atak nöbeti geçiren hastalar sıklıkla bunalıma girerler. Bu olumsuz etkilerden dolayı kendilerine olan öz güvenleri yoktur. Kişi genelde çıkamayacağı yerlere girmemektedir. Örneğin; otobüste hemen kapı kenarında bulunmaktadır. Evde tek başına kalmak istememektedir.

– Panik atak nöbetleri 10 ile 60 dakika arasında sürebilmektedir. İlk 10 dakika içinde artan şiddete sahip bu nöbetler dakikalar ilerledikçe şiddetini azaltır. 1 saatten fazla bir nöbet durumu ise görülmez.

– Psikolojik bir hastalıktır.

Panik Atağı Ortaya Çıkaran Durumlar
– İnsanların kapalı mekanlarda durması panik atağı tetikler. Çünkü zaten kendine öz güveni az olan kişi, kendisini kapalı ve havasız bir ortamda bulduğunda bunalmaya başlayacaktır. Sonucunda kafasında kötü senaryolar oluşmaya başlar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder