Öğretim İlke ve Yöntemleri Konulu Kompozisyon - Ders Kitabı Cevapları

Yeni Yayınlar

Mart 10, 2018

Öğretim İlke ve Yöntemleri Konulu Kompozisyon

Edit
 DERS KİTABI CEVAPLARINA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ! 

Öğretim İlke ve Yöntemleri Konulu Kompozisyon 

SİSTEMLER VE YÖNTEMLER
Eğitim, insanın bireysel ve sosyal gelişimini ve yeterliliğini sağlamak amacıyla, belirli bir ortamda oluşturulan bir süreçtir. Öğretim ise, eğitimi ve öğrenmeyi kolaylaştıran öğrenme faaliyetleridir.


İnsanın hayatı boyunca eğitime ihtiyacı vardır. Bilindiği gibi ilk eğitim ailede başlar ve okulda devam eder. Bu nedenle okullar ve uyguladıkları öğretim, insanın hayatını, yaşantısını ve davranışlarını etkiler. Geçmişten bugüne dek birçok öğretim ilkesi uygulanmıştır. Öğretmen merkezli öğrenim yerini artık öğrenci merkezli öğrenime bırakmıştır. 

Öğretim İlke ve Yöntemleri Konulu Kompozisyon
Öğretim İlke ve Yöntemleri Konulu Kompozisyon

Değişmeyen ve değişmesi de zaman alacak bir sistem vardır ki o da öss. Kısaca öss.’yi tanımlayacak olursak, insan hayatını etkileyen, 180 dakikalık bir hayat koşusu yani üniversiteye yerleşme sınavıdır. Ne yazık ki her yıl binlerce genç hayallerini ertelemek ya da istemedikleri bölümlere gitmek durumunda kalmıştır. 

Gerçek şudur ki, insan hayatı 180 dakikaya sığdırılamaz. Üniversite, başarının kapılarını aralayan sadece bir araçtır. O araç iyi kullanılmazsa, hiçbir işe yaramayabilir.

İnsanlar, aileden çok okulda vakit geçirirler. Bu bakımdan okuldan alınan eğitim de çok önemlidir. İyi bir eğitim, iyi bir yaşam demektir. Öğretmenler de eğitim ve öğretim de önemli bir yere sahiptir. Ünlü düşünür Ruffini’nin de dediği gibi “ Öğretmen mum gibidir, kendini tüketerek başkasına ışık verir.”

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder